A tavalyelőtti szinthez képest 280 darabbal kevesebb mezőgazdasági pótkocsi állt forgalomba az elmúlt évben.

A PRONAR elvesztette piacvezető státuszát, a tavalyi teljes éves pótkocsiforgalom-visszaesésnek 62%-a a számlájára írható –fotó: Agroinform.hu

Az időjárás egyre többször állít bennünket nehéz feladat elé. Lassan a régi megfigyelésekből eredő dátumok és időszakok is módosulnak, nem kis kihívást jelent ez a gazdálkodók számára. Az, hogy március közepén esni fog-e a hó, vagy esetleg már napraforgót kell vetni, már lassan megszokott kérdéssé válik. A megújult Horsch Maestro vetőgépek viszont új lehetőségeket biztosítanak a Horsch precíziós vetőgépek sorában.

A vetőgépekkel kötött talajviszonyok mellett, nedves körülmények esetén is tovább lehet dolgozni – fotó: AXIÁL

A KITE hatszáz termelő bevonásával márciusban megkezdi az általa kifejlesztett Precíziós Gazdálkodási Rendszer tesztelését. Éles üzemmódra várhatóan júniusban kapcsolnak.

A rendszer elérhetővé teszi a termelők számára a gazdálkodás során képződött adatok feldolgozását és hasznosítását – fotó: Agroinform.hu

A Kubota motorválasztéka három év múlva hathengeres, 300 LE feletti teljesítményű változattal bővül.

Új, nagyméretű ipari dízelmotor “S7509 (összlökettérfogat 7,5 L)” – fotó: kubota.com

A számok már 2019-ben is szépen nőttek, és idén pedig még tovább tudott emelkedni az új traktorok hazai forgalma.

408 darab új traktor… erős a kezdés 2020-ban!

Általános vélekedés a gazdálkodók körében, hogy a legdrágább gép az, ami meghibásodás miatt áll a szezonban. A kényszerpihenők mértékét pedig csak folyamatos karbantartással, megfelelő minőségű alkatrészek beépítésével, szezonban pedig megbízható, gyors és precíz szervizpartnerrel lehet minimálisra csökkenteni.

Hétvégi és esti ügyelet a gyors megoldások érdekében.

A Tempo precíziós vetőgéphez egy világrekord felállítása is fűződik.

A Väderstad Tempóval óránként 5-6 hektár területen lehet elvégezni a vetést.

Az egyre gyakoribbá váló aszály, az egyenlőtlen csapadékeloszlás a terméshozamokat veszélyeztető extrém időjárás velejárói, amelyekkel ma már a magyar gazdálkodóknak is számolniuk kell. A kérdés ezért itthon sem az, hogy szükség van-e mezőgazdasági öntözőrendszerekre, hanem hogy milyen forrásokból, hogyan valósítsuk meg azokat.

A beruházás megtérüléséhez nagyon fontos a megfelelő technológia, az a tudás, amellyel mára a precíziós Lindsay öntözőrendszerek rendelkeznek.

A Lemken a Nova 14 permetezőgépével új piacra lép be.

Az új Nova 14 – fotó: Lemken Hungária Kft.

Közel 1200 új és használt gépre, eszközre – köztük számos akciósra – alkudhat a gépvásáron.

Akciós használt és új gépek a legnagyobb márkák közül.