Kedvező tapasztalatok, egyszerű megoldás

Az első gyakorlati kísérleteket független szerződéses kutatószervezetek (CRO) végezték 2022 nyarán nyugat-angliai gyümölcsösökben soraljgondozás keretében. A kísérleteket, valós gyakorlati gyomirtási munkákat a megszokott időközönként és módon végezték. A tesztparcellák eredményeit rendszeresen összegyűjtötték, kielemezték, összehasonlítva a hagyományos vegyszeres gyomirtással, a mechanikus kapálással és a kezeletlen területek eredményeivel.

gyomirtásgyomirtás

eWeeder vontatott, kétpont-felfüggesztésű elektromos gyomirtó – fotó: www.rootwave.com

Az eredmények azt mutatják, hogy a RootWave cég elektromos eszköze teljes mértékben visszaszorítja a gyomokat, nemcsak gyümölcsösökben és szőlőkben, de a cukorrépa és a kukorica esetében is kiváló eredményt hozott.

Az alapelv bár ugyanaz, részleteiben más-más lesz az eWeeder gépek kialakítása. A gyümölcsösök és szőlőültetvények számára kifejlesztett speciális gép értékesítését 2024-ben tervezik elindítani elsőként az Egyesült Királyságban, és már most előrendelhető. A gyümölcstermesztők valószínűleg izgatottan várják az Egyesült Királyságban végzett kísérletek legújabb adatait.

Tökéletes gyomirtás

A RootWave cég kétpont-függesztésű és a hátsó kardános kihajtáshoz csatlakoztatott gépe egy áramfejlesztő generátort és segédberendezéseit tartalmazza. A futókerekek a stabilitást és precíz talajkövetést szolgálják. A maximális gyommagasság 40 cm lehet, és a tesztek alapján 93%-os a hatékonysága.


Kevesebb munkamenettel, alacsonyabb költséggel, teljesen vegyszermentesen és talajbolygatás nélkül az eWeeder tökéletes gyomirtást biztosít.

A gyártó szerint ez lesz a nélkülözhetetlen eszköz a gazdák számára a hatékony gyomirtáshoz, környezeti problémák nélkül.

Szabadalmaztatott nagy frekvenciás elektromosság használata a gyomirtáshoz alapvetően biztonságosabb, mint az egyenáram vagy a hagyományos 50 hertzes (Hz) váltóáram.

Forrás: www.rootwave.com