A Zoomlion kertészeti traktorok nem csupán a kisebb gazdaságok kiszolgálására válhatnak be. A Royal-Kert Kft. munkatársaival ellátogattunk egy bérvállalkozóhoz, aki rendszeresen szolgáltat munkát a környékbeli szőlőkben, gyümölcsösökben a kicsi, ám strapabíró erőgépével.

Hollósi Zsolt Zomba-Szentgálszőlőhegyen kertészkedik, ám fő tevékenységként bérmunkákat vállal Szekszárd környékén.

A gazda 2017 áprilisától használja Zoomlion traktorát, amely eddig 700 üzemórát dolgozott.

"Korábban is kínai traktorom volt és azzal is meg voltam elégedve."

– nyilatkozta Hollósi Zsolt, majd hozzátette: "azért a Zoomlion technológia már egy kiforrottabb, megbízhatóbb konstrukció, mint az én korábbi kínai traktorom volt. Másfél éves használat alatt szerencsére nem volt ezzel a géppel semmi probléma."

Vajon milyen szempontok alapján választott traktort és miért a Zoomlionra esett a döntés?

"Első és legfontosabb szempont az volt, hogy irányváltós legyen a traktor. Sok kis területet kell megművelnem, ahol előre-hátra kell mozogni a géppel, így az irányváltó a munkavégzés közben praktikus megoldás és nagyon nagy előny.

A második – szintén lényeges kitétel – a gép keskeny mérete volt, hiszen egy kisteherautóval szállítom a traktort a munkavégzés helyére, így az erőgépnek fel kell férnie a platóra. A Zoomlion RD 250 típusú kistraktort az én 3,5 tonnás kisteherautómmal még el tudom szállítani, így a célnak tökéletesen megfelel.

Több munkát tudok vállalni, ha a traktort teherautón szállítom. Így nem probléma egy-egy távolabb eső terület megművelése – és az időmet is jobban be tudom osztani.

A permetezéstől a tárcsázáson és szántáson át a szárzúzásig, vagy mulcsolásig mindent el tudok végezni ezzel a géppel.

Tudatosan választottam fülke nélküli kivitelt, mert a kiskertekben sok fát kell kerülgetnem, amelyekhez még közelebb tudok menni így.

Hollósi Zsolt munkája talajmarózás közben – fotó: Agroinform.hu

A Zoomlion traktort és egy Garden-Go talajmaró munkagépet is a Royal-Kert Kft-től vásároltam. A talajmaró 1,35 méter széles, masszív, fogaskerék lehajtású eszköz. Nagyon sok keskeny szőlősorom van, ahová nem férek be szélesebb géppel – ugyanakkor szükségem van a masszív szerkezetre – ezért választottam ezt az eszközt."

A veszprémi Royal-Kert Kft. mára már jól ismert szereplője a hazai mezőgazdasági és kommunális géppiacnak. 2013-ban a cég olyan traktorkínálatot alakított ki, amely már a "kisüzemi" felhasználói körnek is optimális segítséget nyújt. A munka nagyságától és jellegétől függően számukra megfelelő lehet a 25-50 lóerő teljesítményű, egyik legjobb ár-érték arányú erőgép. Mára bebizonyosodott, hogy erre a célra nagyszerű választás a Zoomlion traktor, amelyből már több, mint 250 db teljesít jó szolgálatot a kommunális és mezőgazdasági területen.

"Kis gépekben nagy siker!"