Egy kis történelem és a cég bemutatása

A cég története a 60-as évekbe nyúlik vissza, amikor a Kaposvári Gépállomásból megalakult az egykori Mezőgép Vállalat. A magyar ipar és a mezőgazdaság számára ismerősen csengett ez a név, egészen a rendszerváltásig, amikor sok más vállalathoz hasonlóan itt is nagy változások következtek be.

Kaposgép Kft. ekkor, 1991-ben alakult meg egy kisebb és elszánt fejlesztőcsapatból, amely a mai napig 100%-ban magyar tulajdonú, sikeres cégként működik.

A Kaposgép Kft. megalakulásától kezdve, 28 éve elsősorban emelőgépek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik, amit a hozzá kapcsolódó termékek és szolgáltatások magas színvonalú kínálatával egészít ki. Ezek mellett a gépkereskedelmet is elindították, sokszínű palettával találkozhatnak az ügyfelek az építőipari és erdészeti eszközökön át a mezőgazdasági gépek és alkatrészek forgalmazásig.

Kaposgép

A Kaposgép Kft. már 28 éve elsősorban emelőgépek gyártásával és forgalmazásával foglalkozik

A Kaposgép Kft. kizárólagos magyarországi viszonteladója az olaszországi F.lli Ferrari daruknak, emellett ellátják az egyik vezető erdészeti kiegészítőket és rotátorokat gyártó vállalat, a Baltrotors képviseletét. Kapcsolataik között szerepelnek hidraulikus komponenseket gyártó cégek, pl. az olasz OMFB. Erdészeti markolók, rönkhasítók és több, az ágazathoz tartozó cégek gyártmányait is forgalmazzák.

A cég mezőgazdasági termékpalettáját folyamatosan újítják és bővítik, ilyen pl. a most bevezetésre kerülő kiváló ár-értéket képviselő SIPMA S. A „zöld sor” termékei.

Banki kapcsolataik segítségével kedvező finanszírozást kínálnak vásárlóik részére.

Az egyik legfontosabb és legkeresettebb mezőgazdaságban használatos terméküket, amit egykor a Mezőgép Vállalat indított el hosszú útján a sokadik generációt követően, ismét megújíttották. Ez a KHR homlokrakodó (Kaposvári HomlokRakodó).

KHR homlokrakodó család

„Gyors, egyszerű kezelhetőség, könnyű, erős vázszerkezet, megbízható működés.”

A KHR család legújabb generációja, amely a legnagyobb darabszámban értékesített homlokrakodó a magyar piacon, teljes mértékben magyarországi tervezésű, fejlesztésű és gyártású, mely szinte bármilyen traktorra felszerelhető a 75-150 Le közötti teljesítménytartományban. A homlokrakodó család nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal rendelkezik, négy különböző mérettartományban rendelhető a kiválasztott alapgépnek megfelelően.

rakodógép

A KHR család legújabb generációja nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal rendelkezik

Nagy terhelhetőség

A nagy teljesítmény párosul a megbízhatósággal és a kis önsúllyal. A rendelhető munkaeszközök alkalmazásával a gyakorlatban előforduló rakodási feladatok többsége egy géppel megoldhatóvá válik. Az emelőgép megőrizte az elődök robusztus kivitelét, melyet harmonikus összhangba hozott egy új formavilággal, mely igen jól illeszkedik a ma gyártott traktorokhoz.

Kiváló munkaterület

A gémszerkezet új, mechanikus párhuzamvezetése kiválóan alkalmas a rakodási feladatok ellátására, melyhez elengedhetetlen a nagy be-, illetve kibillentési szögtartományok megléte, amely a piac egyik vezető szereplőjévé teszi a gépet. Ezzel a lényeges tulajdonságával a lehető legjobban képes a kanál merítésére és a gyors és teljes kiürítésre.

homlokrakodó

A gémszerkezet új, mechanikus párhuzamvezetése kiválóan alkalmas a rakodási feladatok ellátására

Könnyű csatlakoztatás

Amennyiben a traktort más munkára kívánják használni, úgy a mechanikus kapcsolórendszer biztosítja a traktorról történő gyors és egyszerű leállást, ezzel a homlokrakodó pillanatok alatt leszerelhető és saját parkolólábaira állítható. A parkolólábak könnyen kezelhetők és egyszerűen pozícióba állíthatók.

rakodó

A mechanikus kapcsolórendszerrel a parkolólábak könnyen kezelhetők és egyszerűen pozícióba állíthatók

Időtálló gémszerkezet és hidraulika részegységek

A KHR családba tartozó gépeknél alapvető, hogy a csapszegek persellyel és egyedi zsírzógombbal rendelkeznek. A kiváló minőségű munkahengerek a legjobb tömítésrendszerekkel biztosítják a hosszabb élettartamot. A gép hidraulikus vezérlése számos módon történhet, melyhez kérhető joystick vagy egyéb kiegészítő opció, amivel kényelmesen és pontosan irányható a rakodó.

A KHR homlokrakodóhoz a traktor típusától függően különféle felszerelési egységcsomagok rendelhetők, optimálisan alkalmazkodva a felhasználók igényeihez.

homlokrakodó

A KHR család gépeinél biztosított a hosszú élettartam

A KAPOSGÉP által gyártott termékek hosszú távon nyújtanak megbízható alternatívát a gazdálkodóknak, akik a több évtizedes tapasztalatot, minőséget, ügyfélközpontú gondolkodást mindig értékelték és márkahűséggel jutalmazták. A stabil piaci jelenlét, az állandó fejlesztés, a gyors, pontos alkatrészellátás, a gazdálkodók egyedi és személyre szabott kéréseinek minőségi kielégítése a legfontosabb szempont Kaposváron.

Szliczki Szabolcs
kereskedelmi vezető, tulajdonos

További információ a Kaposgép Kft. honlapján és Facebook oldalán található.