A precizitás, a részletekre való odafigyelés, a hosszú élettartam és a folyamatos innováció évtizedek óta nagy elismerést váltanak ki az ügyfelek körében. Valamennyi SABO prototípus több teszteljáráson megy keresztül a gyártás megkezdése előtt (kés-, terheléses és nehéz terepeken történő tesztek stb.) annak érdekében, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak.

férfi fűnyírót tol

A SABO Európa egyik legjobb tolókaros fűnyíró és gyepszellőztető márkája. — fotó: KITE Zrt.

A SABO cég története a II. világháború előtti időszakra nyúlik vissza, 1932-ben alapította Heinrich Sanner és Walter Born (a SABO név, az alapítók vezeték neveinek kezdőbetűiből ered). Az első SABO tolókaros benzinmotoros fűnyíró 1954-ben került kifejlesztésre. A német piacon a kiemelkedő minőség és a folyamatos innovációknak köszönhetően a termékek hamar népszerűvé váltak a kerttulajdonosok és a professzionális felhasználók körében egyaránt.1965-ben az alumínium kaszaházak bevezetésével új szintre emelték a hosszú élettartamú fűnyírók fogalmát, majd 1978-ban bevezették a ma is népszerű TurboStar rendszert. Az 1990-es évek elején a SABO népszerűsége és a német piacon alkalmazott stratégiája meggyőzte a John Deere vezetőit, így 1991-ben a John Deere leányvállalata lett.

fűnyíró a Kite kínálatában

Az "AntiVibrationSystem" jelentősen csökkenti a karra ható rezonanciát. — fotó: KITE Zrt.

2007-ben bevezették az "AntiVibrationSystem"-et, mely a tolókaros fűnyírók esetén jelentős mértékben csökkenti a karra ható rezonanciát és annak hatásait, majd 2017-ben akkumulátoros (vezeték nélküli) fűnyíró sorozattal bővítették a professzionális és lakossági felhasználásra szánt termékportfóliót. 2020-ban a John Deere eladta a SABO-t a müncheni székhelyű Mutares befektetési csoportnak.

fűnyíró munkavégzés közben

Széleskörű választék lakossági és professzionális célra egyaránt. — fotó: KITE Zrt.

A SABO mára széleskörű választékot kínál a lakossági és professzionális felhasználásra szánt prémium kategóriás tolókaros fűnyírók, gyepszellőztetők és akkumulátoros kerti eszközök piacán. A SABO tolókaros fűnyírók és gyepszellőztetők szinte egyedülálló minősége, valamint a KITE Zrt. által nyújtott teljes körű értékesítési, alkatrész- és szerviztámogatás garantáltan kielégíti a legmagasabb igényeket is.

Bővebb információkért látogassa meg honlapunkat vagy keresse bizalommal gépértékesítő kollégáinkat.