Segítségével már a szántás műveletének elvégzése során is alkalmazhatjuk a GPS technológiát, jelentős költségmegtakarítást érve el. A GeoPloughX szántásvezérlő működtetésének alapfeltétele, hogy a traktorhoz kapcsolt ekének állítható fogásszélességűnek kell lennie. Annak ellenére, hogy a rendszer traktor- és munkagépfüggetlen, azért megkövetel egy Trimble robotpilóta-rendszert (lehetőség szerint RTK pontossággal). A robotpilóta-rendszer segítségével kerül felvételre az az egyenes vagy görbe, amelyhez a szántásnak a továbbiakban igazodnia kell. A munka során a GPS-ből kapja a rendszer azt az információt, hogy a tervezett irányhoz képest a traktor mekkora távolságra halad és ennek megfelelően a GeoPloughX pont annyit nyit vagy zár az ekén, hogy a következő barázda már pontosan kövesse a felvett nyomvonalat.

A GeoPloughX GPS alapú szántásvezérlő egység a vezetőfülkében kerül elhelyezésre. A beszerelés csak annyit igényel, hogy be kell kötni egy-egy vezetékkel a robotpilótába, valamint a munkagépbe. A GeoPloughX folyadékkristályos kijelzője világos háttér-világítású, a nyomógombok is külön-külön megvilágítást kaptak, hiszen a szántás nagyon sokszor váltott műszakban, éjszaka is zajlik. A rendszer szoftverébe 4 felhasználói mód került kialakításra: egyszerű, haladó, szuper haladó, illetve támogatói üzemmód. Összesen négy munkagép beállításai menthetők el, így az esetleges többszöri ekecserénél sem kell mindannyiszor újra beállítani a rendszert.

PreGa – Precíziós gazdálkodás és digitális trendek a mezőgazdaságban szakmai konferencia

Március 5-én első alkalommal kerül megrendezésre a PreGa Konferencia, amin a precíziós gazdálkodás és az informatika kiemelt szereplői tartanak gyakorlatorientált előadásokat.

Időpont: 2015. március 5., csütörtök, 9.00 – 17.00 óra

Helyszín: Four Points By Sheraton Kecskemét Hotel & Konferenciaközpont, 6000 Kecskemét, Izsáki út 6.

A konferencia az Agroinform.hu mezőgazdasági portál; az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége és az Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésében; valamint az AXIÁL Kft. támogatásával valósul meg.

Jelentkezés és a részletes program: www.prega.hu.
További információk és jelentkezés: +36 20 477 5467