A rakoncátlan teljesítmény elérte a 4.0 mezőgazdaságot

A nagy területek hatékony megműveléséhez ma már nem elegendőek a nagy teljesítményű gépek. Jelentős potenciálok vannak a tervezésben, a munka dokumentációjában, a kijuttatott inputanyagok és a munkaszélesség automatikus szabályozásában. A Fendt Variotronic éppen azokat a funkciókat és interfészeket kínálja Önnek, amelyre szüksége van.

Fendt 900 Vario MT – egy tökéletes szimbiózis

Minden, amit egy Fendt-től elvárnak.
A többi hevederes traktoroknál megszokotthoz képest a Fendt 900 Vario MT nem egy univerzális traktor áttervezésével készült. E traktor kifejlesztése során kifejezetten hevederes traktor volt a cél, ami érezhető is. Legszélesebb munkagépek, legmeredekebb lejtők, legnehezebb körülmények – a Fendt 900 Vario MT erőgépet ezeknek megfelelően fejlesztették ki.

fendt

A Fendt 900 Vario MT kifejezetten kifejezetten hevederes traktornak készült

Valamennyi előny egy járműben

A Fendt 900 Vario MT Mobil Trac System (MTS) 30 év tapasztalatát egyesíti a hevederes járószerkezetek terén. A korábbi járószerkezethez képest a tengelytáv 13 cm-rel nőtt (2565 mm). A felfekvő felület 25”-os heveder esetén 1612 cm², 30”-os heveder esetén 1935 cm² és 34”-os heveder esetén 2193 cm². Ez nagyobb kapaszkodóképességet, kisebb talajtaposást, optimális tömegeloszlást jelent az egész felfekvő felületen, nehéz vontatási körülmények között is. Mindezt optimális vezetési kényelem mellett.

fendt

A korábbi járószerkezethez képest a tengelytáv 13 cm-rel nőtt

A Vario hajtómű új generációja

A Fendt 900 Vario MT számára a Fendt Vario Drive hajtáslánc – amelyet a Fendt 1000 Varioból már ismerhetünk –adaptálásra került. A fejlesztés eredménye egy innovatív és hatékony fokozatmentes hajtómű hevederes traktorok számára, amely a gyakorlat minden követelményének megfelel. A traktor fokozatmentesen, teljesítmény-elágazáson keresztül 20-40 km/h sebesség között képes haladni sebességváltás nélkül. Mindemellett a Fendt 900 Vario MT az optimális fordulatszám-tartományban minimális szlip mellett dolgozik. Mindezt haladás közben is érezheti: óriási erő és rángásmentes vezetési kényelem.

fendt

A traktor egy erős, hét hengeres AGCO Power motorral van felszerelve

Fendt iD alacsony fordulatszám-koncepció

A Fendt 900 Vario MT motorházteteje alatt egy erős, hatékony, hét hengeres AGCO Power motor dübörög. A 9,8 l-es motor 317 kW (431 LE) teljesítményre képes 1700-as névleges fordulatszám mellett. Két fix geometriás turbófeltöltő sorba kötve garantálja az egyenletes és nagy vonóerőt. A maximális forgatónyomaték 1921 Nm, amely már 1450-es motorfordulatnál elérhető. A motor fordulatszám-tartománya (alacsony fordulatszámra tervezett motor lévén) 1000 és 1700 közötti percenkénti fordulatszám. Üresjáratban ez az érték mindössze 800. Tapasztalja meg Ön is, mit jelent egy alacsony fordulatszámra tervezett motorral ilyen teljesítménnyel dolgozni!

fendt

Fendt 1100 MT – Nagy terhek mozgatása

A Fendt 1100 MT kifejlesztésének mozgatórugója az évtizedes tapasztalat a hevederes járószerkezetek terén, a következetes fejlesztési irány és az a rendületlen szándék, hogy a mezőgazdák és a bérvállalkozások világszerte a lehető legnagyobb hatékonyságot érjenek el. A 12 hengeres AGCO Power motorjával és innovatív futóművével a teljesítmény-átvitel területén új dimenziókat nyit meg, miközben közúton való használhatósága nem korlátozott.

fendt

Az erőgép a teljesítmény-átvitel területén új dimenziókat nyit meg

Robusztus konstrukció kompromisszumok nélkül

Az MTS-futómű egy robusztus hosszanti elrendezésű, gumihevederes konstrukció, amely lánckerekes és vezetőfogas (alakzáró) meghajtás helyett a súrlódás révén (erőzáró) működik. A hátsó tengely meghajtókerekei hajtják meg a hevedereket. Ezek nagy átmérőjűek, hogy a kerék és a heveder nagy felületen érintkezzen, és így csökkentse a heveder megcsúszásának lehetőségét. Az elülső vezetőkerekek feszítik meg a hevedereket, úgy, hogy azokat a belső felületüknél előre tolják. A vezetőkerekekre előrefelé ható nyomóerőt egy hidraulikus henger és egy hidro-akkumulátor állítja elő, ami által közel 142 kN feszítőerő áll rendelkezésre.

fendtfendt

Egy motor, aminek nincs párja

A Fendt 1100 MT traktort egy 12 hengeres AGCO Power dízelmotor hajtja. Ezeket a motorokat kimondottan mezőgazdasági felhasználásra fejlesztették ki, és a traktoroknál egyedülállóak. A V12 forgatónyomatéka nagy, és az extrém motorterhelésekre egyáltalán nem reagál érzékenyen. Az AGCO Power motor űrtartalma 16,8 liter, és 457-598 LE teljesítménnyel rendelhető. A motor hossza és magassága kisebb, mint egy 6 hengeres soros motoré. A kompakt kivitel különösen csendes, kellemes motorhangot eredményez. A legnagyobb és legerősebb Fendt hevederes traktorok nagy forgatónyomatékkal rendelkeznek, és érzéketlenek az extrém terhelési csúcsokra.

fendt

A vezetési kényelem garantált

Aktív vonórúd

A Fendt 1100 MT emelőmű nélküli traktorokhoz aktív vonórúd rendelhető. A traktor alatt két hidraulikus munkahenger van csatlakoztatva az egyik hátsó szabályozószelephez, és ez mindkét irányban 28 fokkal elfordítja a vonórudat. A vonórúd a kisebb kopás végett görgőkön gurul. A vonórúd csapokkal rögzíthető; ha a vezérlőszelepet úszófokozatra kapcsolták, az inga szabadon lenghet, és azt a hidraulika csillapítja. Az aktív vonórúd sokoldalúbbá teszi a hevederes traktort, és növeli a vezető befolyását a munka minőségére.