Az talán sokak számára nem kérdés, hogy a STOLL a világ egyik legjobb minőségű rakodója, de természetesen sokan vannak, akik évente csak néhány alkalommal használnak rakodót és úgy gondolják, hogy nem éri meg prémium minőségbe fektetni. Hosszú távon a jobb minőség mindig kifizetődőbb, hiszen hatékonyabb munkavégzés (időt, energiát spórolunk) és gazdaságosabb üzemeltetés (kevesebb alkatrész- és szervizigény mellett olcsóbb fenntarthatóság) mellett egy jóval hosszabb élettartamú eszközt kapunk. Igenis megéri a befektetés, és a jelenleg elérhető STOLL homlokrakodó kedvezményekkel valóban elérhető áron juthatunk prémium homlokrakodóhoz.

STOLL homlokrakodó

Az aktuális kedvezményekkel most elérhető áron juthatunk prémium STOLL homlokrakodóhoz – fotó: Sato-Gép Kft.

Vannak, akik úgy tekintenek a homlokrakodókra, mint egy általános kiegészítő eszközre („a rakodó az rakodó”) és kevés időt fordítanak a megfelelő márka és típus kiválasztására, pedig ha jobban megfigyeljük a műszaki paramétereket, megvizsgáljuk mélyebben a fontos részletkérdéseket, akkor láthatjuk, hogy valóban nagy minőségi különbségek is lehetnek a márkák, típusok között, de sokszor ezek a részletekben rejlenek.

homlokrakodó

A műszaki adatok mellett fontos a formatervezés, a küllem is – fotó: Sato-Gép Kft.

Mielőtt homlokrakodót vásárolna

Milyen fontos műszaki adatokat, és a háttérben rejlő tulajdonságokat ajánlatos vásárlás előtt megvizsgálni? Legelőször természetesen magát a rakodó formáját, kinézetét láthatjuk. Legyünk igényesek rakodót tekintve is, hisz igenis fontos a kinézet, ugyanis csak gondos tervezés és minőségi anyaghasználat mellett lehet igazán formatervezett rakodót gyártani. A jó anyagminőség, küllem mellett stabilitást és hosszú élettartamot ad, valamint könnyebb önsúlyt és karcsúbb szerkezetet biztosít, amely javítja a kilátási viszonyokat is.

homlokrakodó

Az egyik legfontosabb paraméter a felső pontban lévő emelőerő – fotó: Sato-Gép Kft.

Amit viszont sok esetben nem láthatunk egy érdeklődés során, az a konzol. Itt is rendkívül nagy szerepe van az anyagminőségnek, mert minél jobb anyagból gyártják, úgy sokkal jobban passzol a traktor alvázformájához és könnyebben hozzáférhetők a szervizpontok. Nagyon lényeges tényező a vezérlés, mennyire modern a hidraulikatömb és milyen minőségű a joystick, és a csapok perselyek. Egy olcsóbb minőségű joystick vagy kopóalkatrészek a használat során könnyebben meghibásodnak, és az gyakori alkatrészigényt produkál.

homlokrakodó emelőerő

Munkavégzés nézőpontjából a legfontosabb paraméter a felső pontban lévő emelőerő – fotó: Sato-Gép Kft.

Rendkívül fontos tulajdonság az emelési teljesítmény, viszont sok esetben sajnos csak a maximális teherbírást emelik ki, ami használat szempontjából egy „hamis” adat, mert az talajszintnél van. Munkavégzés nézőpontjából a legfontosabb paraméter a felső pontban lévő emelőerő, sőt 60-90 cm-re a rakodótól. Ezt nagyon érdemes döntés előtt megvizsgálni.

Mitől is világszínvonalú évtizedek óta a német STOLL homlokrakodó?

Elsősorban azért, mert 30-300-Le-ig szinte minden típusra optimális rakodót kínál. Kiemelkedő anyagminőség által tetszetős, formatervezett gémet és minden esetben tökéletesen illeszkedő konzolt kínál. A STOLL FZ Profiline a rejtett párhuzamvezetéssel kategóriájának legjobb kilátási tulajdonságával bír. Kedvező önsúlyának köszönhetően nem terheli az első hidat és kevésbé változtatja meg a traktor súlypontját.
homlokrakodó kilátás

Jobb kilátási viszonyok – fotó: Sato-Gép Kft.

A lehető legjobb minőségű finomszemcséjű acél szerkezet egy anyagból van hajlítva, így rendkívül stabil szerkezet, amely generációkat képes kiszolgálni. STOLL rakodók 90 cm-re a billenési ponttól (kanál, raklapvilla súlypontja) is nagyon jó teljesítményt mutatnak. „Csak” kiszolgáló munkákra, vagy mindennapi kemény igénybevétel esetén is válassza Németország vezető homlokrakodóját, és legyen büszke rakodójára is.

rakodógép

A finomszemcséjű acél szerkezet egy anyagból van hajlítva, generációkat képes kiszolgálni – fotó: Sato-Gép Kft.

Akár 15-25 % kedvezmény STOLL homlokrakodókra

Cégünk a megszokott kedvezményszint felett plusz gyári árkedvezménnyel és bizonyos csomagok esetében még ajándék munkaeszközzel kínálja most a STOLL homlokrakodókat. Számos traktormárkákra és típusra most valóban rendkívüli akció keretében vásárolhatnak homlokrakodót, akár 15-25 % kedvezményszint mellett. Elővásárlási időszak lévén még rövid szállítási határidőt tudunk biztosítani, és természetesen a vevő telephelyén történő beüzemelést.

Bővebb információért, kedvezményes személyre szabott ajánlatért látogasson el a www.satogep.hu oldalra.

Sató-Gép Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

sató-gép

Weboldal: http://www.satogep.hu
E-mail: info@satogep.hu
Telefonszám: 
06-20-511-4208
06-20-537-3313