Szombat

Többnyire erősen felhős lesz az ég, csak rövid napos időszakok várhatók. Főként a Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és az Északi-középhegység nyugati felén valószínű elszórtan kisebb eső, zápor. Délután, kora este északnyugaton kis eséllyel az ég is megdörrenhet. A szél élénk lesz.

A maximum-hőmérséklet 11 és 18 fok között alakul.

Vasárnap

Általában felhős, borult lesz az ég. Szórványosan eső, zápor, néhol zivatar előfordulhat. A Nyugat-Dunántúlon és estig északkeleten kisebb a csapadék esélye. Legtöbb helyen a Duna-Tisza közi összeáramlási zónában és a Dél-Alföldön eshet. A szél sokfelé megerősödik, helyenként viharossá fokozódik.

A minimum-hőmérséklet 2 és 7 fok között valószínű, de a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken hidegebb is lehet. A maximum-hőmérséklet többnyire 9 és 18 fok között várható.


Hétfő

Jellemzően csökken a felhőzet, de a Dunától keletre több helyen előfordulhat eső, zápor. Csak délutántól csökken a csapadékhajlam. A szél helyenként megerősödik.

A minimum-hőmérséklet általában 1 és 6 fok között várható. A maximum-hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul.

SZÉLTÉRKÉPCSAPADÉKTÉRKÉPHŐMÉRSÉKLETTÉRKÉP

Az Agroinform.hu Időjárás rovatában 24 órás, 7, 15 és 30 napos országos és település szintű előrejelzéseket, valamint az elmúlt 30 napban mért adatokat is megtalálod, a permetezésre vonatkozó információkkal együtt.

Indexkép: Kiss Tibor