A munkagépről az Agrartechnik számolt be.

A RogueX2 lítium-ion akkumulátorral, elektromos meghajtórendszerrel, elektromosan működtetett emelő- és billentő kinematikával rendelkezik, hidraulika nélkül. A RogueX2 és RogueX koncepciógépeket fülke nélkül tervezték és építették, hiszen az, hogy a munkaerőhiány miatt már nincs szükség üzemeltetőre, feleslegessé teszi a kabin létét.

A RogueX2-ben a belső égésű motort elektromos hajtáslánc váltja fel, s megoldásai révén a gép teljesen mellőzi a hidraulikát, beleértve az összes csatlakozást, tömlőt, csövet és kenőanyagot, amelyek gyakori hibaforrások a konvencionális gépek esetében.

Bobcat

Miután vezető nélkül dolgozik, feleslegessé vált a fülke is – forrás: Bobcat

Az eredeti RogueX-et hernyótalpakkal tervezték, a RogueX2-őt azonban kerekekkel szerelték fel annak érdekében, hogy optimalizálják az elektromos akkumulátor üzemidejét. Axiális fluxusmotorokkal rendelkezik, melynek lényege, hogy az elektromágneses erővonal a motor tengelyével párhuzamosan halad, míg a megszokottnak nevezhető radiális fluxusmotorok esetében merőlegesen. A gép így nagyobb teljesítményt biztosít az erőigényes feladatokhoz.