Az új Jumbo széria megvalósítja a Fliegl billentős pótkocsiknál az extra alacsony építési módot. A tervezők alacsonyabbra tervezték a billentős pótkocsit, ezen belül a GIGANT futómű tengelyeit a rugók fölött helyezték el és a TITAN futómű kivitel összeépítését a kisebb pótkocsiknál módosították.
Fliegl

A rugózás konstrukcióját is ehhez igazították. Kívánságra a Fliegl Jumbo billentős pótkocsiját speciális alacsony profilgumizású széles abronccsal szerelik. A jármű súlypontja így még alacsonyabban fekszik, ami magasabb menetstabilitást eredményez még a meredek domboldalon is, ami előny lerakodásnál. A Jumbo kivitel kisebb őszmagassága könnyíti a csarnokokban való munkát és a felrakodást. A Jumbo család 6 méretben teknős tandem pótkocsiból áll 8-tól 22 tonna össztömegig és 6 méretben három oldalra billentő tandem változatból, 8- és 16 tonna össztömeg között.

A Fliegl cég, mint ahogyan a legtöbb három oldalra billentő pótkocsijánál, a legújabb Jumbo-kivitelhez is gabona-kifolyófalat kínál opcióként. Ez a jármű hátul lévő világítását óvja a sérülésektől az ömlesztett anyag ürítésekor, és javítja a munkabiztonságot, mert nem kézzel kell kinyitni. A Fliegl alapvetően gabona-kifolyófallal szállítja a kopásálló kivitelű (HB 400 acél) billentős pótkocsit.

A Bull pótkocsik sorát a Fliegl kiegészítette az ASW-ról ismert oldalfal építési módszerrel. A kompakt járművek nagy térfogatot eredményeznek, melyeknél a kirakodáshoz alacsony billenőmagasság elegendő. A nagy térfogathoz hozzájárul a 800 mm mélységű hátfal ajtó és a ferde homlokfal is. Több térfogat, változatlan platóhosszal – ezt az elvet valósította meg a Fliegl is a Profi-billentősöknél. Hála a rövid alváznak, ez a pótkocsi különösen sokoldalú. A homlokfal ebben az esetben ferde, a hátsó ajtó pedig 300 mm mély.

Fliegl

Újdonság, hogy a rakodótér jobb áttekinthetősége érdekében a jövőben minden Bull- és Profi teknős verzió nagyobb kitekintő ablakkal és homlokfallal lesz felszerelve.

A Fliegl alap és Profi kivitelű billenős kocsit 500 milliméteres magasítóval lehet megrendelni. Ennek felállításával így növelhető a teknő térfogata és ez egyszerűsíti a megrakodást. Így a teknő oldala biztosítja, hogy a hidraulikus hátfal nyitását ez ne blokkolja. További opció a felhajtható homlokrács a teknős billentőkre, ami könnyíti a munkát, amikor a szecskázó a traktor vontatta billentős pótkocsiba fújja az aprított takarmányt