Interjúnkban Kocsy Barnabással, a DM-Ker Nyrt. vezérigazgatójával beszélgettünk, aki elmondta, hogy a vállalat a részvénykibocsátással elsősorban azokat szeretné megszólítani, akik az elmúlt években részt vettek a DM-Ker sikerében akár beszállítóként, akár vevőként. De tekintettel arra, hogy ez egy lakossági kibocsátás, minden 18. életévét betöltött, magyar magánszemélyt örömmel látnak részvényeseik között.

Mikortól és hogyan lehet majd DM-Ker részvényeket vásárolni?

– Bárki, aki DM-Ker -részvényt szeretne vásárolni, a Random Capitalnál nyitott számlával teheti ezt meg. A társaság stratégiai partnerének számító Random Capital Üzletszabályzata alapján magánszemélyeknek a számlanyitás ingyenes és a számlatartásnak sincs költsége. Az erről szóló részletes tájékoztatót a https://dmker.hu/reszveny elérhetőségen találják meg az érdeklődők.

Bobcat

A DM-Ker tíz éve stabilan és kiszámíthatóan fejlődik – fotó: Agroinform.hu

A kibocsátásra várhatóan október második felében, minimum 300 millió és maximum 500 millió forintos nagyságrendben kerülne sor.

Jegyzéseket a tervezet szerint 38 – 42 forint/részvény ársávban fogadna majd el a kibocsátó.

Vonzóbbá teheti a befektetést, hogy a társaság nem sokkal a kibocsátás után rögtön osztalék kifizetését is tervezi, melynek kezdő napját 2020. december 2-ában határozta meg. Az osztalék mértéke 1,90 forint/részvény, és minden, a fordulónapon, azaz 2020. november 25-én a részvénykönyvbe bejegyzett részvényes jogosult lesz az osztalékra.

Van-e biztosíték a részvényesek számára?

– A részvényvásárlással kapcsolatban érdemes azt tudni, hogy teljesen biztonságos ügylet a tőzsdén nincs. A DM-Ker ezzel szemben igyekszik egyfajta biztonsági hálót fenntartani a részvényvásárlóknak. Ennek keretében részvény-visszavásárlási kötelezettséget vállal egy év múlva, személyenként maximum 30.000 darabig, 38 Ft/részvény áron – hangsúlyozta Kocsy Barnabás.

Fontos megemlíteni, hogy a visszavásárlási kötelezettség mellett valódi biztosíték arra, hogy ez egy jó befektetés lesz, a múltban gyökerezik. Ez a cég tíz éve stabilan és kiszámíthatóan fejlődik, és a mostani menedzsment, a mostani csapat garancia arra, hogy ez töretlenül így marad a következő években is – fűzte hozzá a vezérigazgató.