A LEMKEN, a talajművelés specialistájaként, széles hengerkínálattal rendelkezik, mely hengerek szerepe nemcsak a mélységtartás, hanem az egyengetés, rögtörés és a talaj visszazárása is. Ezzel az új OptiChange gyorscserélő rendszerrel a LEMKEN most egy teljesen új lehetőséget nyújt a gazdálkodók számára, aminek köszönhetően a hengerek cseréje gyorsan, és könnyedén elvégezhető.

Így sokkal jobban lehet a változó talajkörülményekhez igazítani a gép, azon belül a henger munkáját.

Alapesetben azt a döntést, hogy az adott munkagépet milyen hengerrel fogjuk üzemeltetni a gép beszerzése előtt el kell dönteni. Így ha a különböző talajtípusokhoz és talajadottságokhoz akarunk igazodni akkor a hengerek cseréje bonyolult, sokszor nehezen megoldható feladat.

Ennek a problémának a megoldására dolgozta ki a Lemken az OptiChange gyorscserélő rendszert, mely a hengerek cseréjét nagyban megkönnyíti. Ezzel az opcióval a hengerek nem csavarkötéssel rögzítettek a gép vázához, hanem kampókkal és oldható csapokkal.

Lemken

A hengerek egy adapterrel egyszerűen kiemelhetőek, és szállíthatóak.

A henger tartóvázán elhelyezett fülek segítségével, egy raklapvillával a henger könnyedén kiemelhető a gép mögül. Mindemelett a henger súlypontját megtartva biztoságosan mozgatható. A visszahelyezés is egyszerűen megy, a hengert a tartó kampókra feltéve, csapokkal rögzíthető. A művelet elvégéséhez nem szükséges csak egy gépkezelő, és egy targonca, vagy rakodógép.

Lemken

Az OptiChange csatlakozás kialakítása egyszerű és ötletes.

Az OptiChange rendszer ezentúl lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy mindig a legjobb munkaminőséget érjék el a földeken. A záró henger típusának kiválasztása, és működtetése mostmár tényleg egyszerűen, az aktuális talaj viszonyoknak megfelelően történhet meg. Mindezt úgy, hogy a hengerek szabadon cserélhetőek a különböző Lemken munkagépek között.

Legyen szó, akár rövidtárcsáról vagy szántóföldi kultivátorról a hengerek egyszerűen cserélhetőek.

Lemken

A rögzítés csapokkal történik.

További információért keresse a Lemken Hungária Kft munkatársait:
Kelet-Magyarország: Szrnka Péter +36/30-852-5787
Nyugat-Magyarország: Póczik Balázs +36/30-748-5380