A cseh traktorgyártó a múlt heti Techagro mezőgazdasági gépkiállításon mutatta be egy négyhengeres 6-os sorozatú traktor prototípusát. Tavaly ősszel a ZETOR utalt már arra, hogy közel áll ahhoz, hogy piacra dobja eddigi legerősebb négyhengeres, Deutz-motoros sorozatát, amely 170 lóerős csúcsteljesítményt kínál a gazdáknak.

A brnói kiállítási központban látható a 6-os sorozat első prototípusa, amely a Forterra HD (130, 140 és 150) és a Crystal HD 170 helyébe lép. A márka azt is közölte: az új modellszámozás, a 6130, 6140, 6150 és 6170 lehetővé teszi, hogy jobban kifejezze a traktor méretét és a hozzávetőleges motorteljesítményt.

Sok újdonság, számos frissítés került a ZETOR új, 6-os sorozatának prototípusába – forrás: www.facebook.com/zetor

A vállalat hangsúlyozza, hogy a 6-os sorozat nem csak a számokról szól. Sok új frissítés került a típusba, beleértve az új sebességváltót és motort, a nagyobb hasznos terhelést és az új kezelőszerveket. ISObus rendszert kapnak az új modellek, melyek készen állnak a precíziós gazdálkodásra is.

A 130-170 lóerős teljesítménytartomány egy Stage V Deutz-blokkból származik. Úgy tudni, hogy már előkészítés alatt áll egy új hathengeres sorozat kifejlesztése 170 és 200 lóerős teljesítménycsoportban, vélhetően ez lesz majd a 7-es sorozat.A továbbfejlesztett hatfokozatú (három hátrameneti) ZF powershift váltó a 6-os sorozatban 30 előremeneti (végsebesség 40 km/h) és 15 hátrameneti sebességet biztosít. A maximális hátsó emelési kapacitás 7.2 tonna, az elsőé 3.5 tonna.

A ZETOR várhatóan jövőre kezdi meg az első 6-os sorozatú traktorok gyártását.