Mint az a márka honlapján olvasható: ez a jelölési mód számos előnnyel jár úgy a gyártó, mint a felhasználók számára. Az új modellsorozat jelölései lehetővé teszik a gyártó számára, hogy jobban kifejezze az adott traktor méretkategóriáját és a hozzávetőleges motorteljesítményt. Ez megkönnyíti az ügyfelek tájékozódását is a portfólióban, egyben a piacon is.

A motorteljesítményhez kötött, időrendbe rendezett modellsorozatszámok egyértelmű kategorizálási rendszert biztosítanak, amely megkönnyíti az ügyfelek számára annak eldöntését, hogy melyik erőgép a legmegfelelőbb a munkájukhoz.

Zetor

A Forterra és a Crystal modellek sora 6-os szériaként folytatódik – forrás: ZETOR

"Jelenleg olyan új traktorcsaládokon dolgozunk, amelyek a meglévő modelljeink folytatásai. Ezek az új termékcsaládok olyan innovációkat és fejlesztéseket hoznak, amelyek tükrözik ügyfeleink igényeit és a mezőgazdasági ágazat aktuális trendjeit. Az első modellsorozatot "Series 6" néven mutatjuk be a brnói Techagro nemzetközi vásáron. Ez a Forterra és a Crystal modellek által jelenleg lefedett kategória folytatása" – írták.


A ZETOR szerint a traktorok jelölésének változása nem pusztán "kozmetikázás", hanem olyan stratégiai lépés, amely tükrözi termékportfóliójuk átalakítását, miközben megfelel az agráripari ügyfelek igényeinek is.