Bemutatjuk Baranya megyei termelőnket, aki valóra váltotta az álmait, így nála talált gazdára Magyarország első McCormick X8-as traktora. Lássuk, hogy mekkora területen és milyen munkákat fog végezni majd ez a gép!

Prémium kategóriás traktorhoz prémium kényelmi funkciók járnak, így az erőgép fülkéje komfortos vezetőüléssel, kartámaszokkal, érintőképernyős kezelőfelületekkel támogatja a kezelő kényelmét. A ledlámpák sokasága a téli időszakban és az éjszakai órákban, a hosszúra nyúlt napokon is megkönnyíti a munkavégzést.

Ismerjük meg az X8 széria technikai paramétereit is, amelyek garantálják a gépek hosszú élettartamát.

2018 januárjától a McCormick márka kizárólagos hazai forgalmazója az Invest Kft., így a társaság szakembereitől kértük a legnagyobb, X8-as széria bemutatását.

Három modellt kínál az X8 sorozat, 264, 286 és 310 lóerő teljesítménnyel. Mindegyikük hathengeres Betapower motorral, eVGT elektronikusan vezérelt, változtatható geometriájú turbófeltöltővel, és SCR utóégető rendszerrel szerelt, melyekkel teljesíti a Tier4Final kibocsátási norma feltételeit. Az X8 sorozat tagjai az új VT-Drive négy tartományos, fokozatmentes váltóval készülnek.

Új X8 VT-Drive sorozat: erő és stílus tökéletes elegye

A McCormick-nál a nagy teljesítmény neve X8. 300 LE fölötti teljesítménnyel büszkélkedve az X8 traktorszéria egyesíti a valódi erőt a kényelemmel és stílussal. Jellemzően igényes, egész nap a gazdálkodással kapcsolatos munkákat végző ügyfeleknek tervezték ezt a modellt, figyelemmel az elektronikus funkciók által biztosított lehetőségekre, és a jövőbeni technológiák felhasználási módjára.

A holnap kihívásainak megfelelően az X8 széria kiváló minőségű eszközöket kínál a kezelőnek: személyautó stílusú motorháztető és sárvédők, teljesen áttervezett Premiere Cab fülke ergonomikusan elrendezett, könnyen használható vezérlőelemekkel a négylépcsős VT-Drive sebességváltóhoz, egy DSM érintőképernyős monitor, nagy teljesítményű hidraulikarendszer 212 l/min maximális kapacitással és maximum tíz elektrohidraulikus távvezérlésű szeleppel, erőteljes Betapower Fuel Efficiency motorok, amelyek az X8.680 modellnél 310 LE teljesítményre képesek.

traktor

Kényelmes fülke és ledlámpák sokasága – fotó: Agroinform.hu

Az X8-asok szíve: Betapower Fuel Efficiency motorok

Az X8 széria traktorjait 6,7 literes, hathengeres IVECO Betapower Fuel Efficiency motorok hajtják, amelyek teljesítménytartománya 264, 286 és 310 LE. Ezekben a motorokban eVGT elektronikus vezérlésű, változtatható geometriájú turbó feltöltő, Common Rail befecskendező rendszer, SCR kipufogógáz-utókezelő technológia található, és megfelelnek a Tier 4 Final károsanyag-kibocsátási előírásoknak. A motort robusztus alvázra szerelték, ez segít csökkenteni a fülkében a zajt és a rázkódást.

A felhajtható motorháztető szélesre nyílik, így könnyű hozzáférni a motortérhez a rutin szerviz és karbantartás során. A vízhűtő előtt elhelyezkedő töltőlevegő-hűtők egyetlen zárral teljesen nyithatók, így könnyű a tisztítás poros körülmények között.

Fokozatmentes sebességváltó – VT-Drive

A VT-Drive sebességváltó fokozatmentes sebességváltó (CVT), amely korlátlan számú sebességfokozatot tesz lehetővé nullától a felhasználási országban megengedett legnagyobb sebességig (40 km/h, 50 km/h, 60 km/h). Ez a sebességváltó négy sebességcsoportot szolgáltat, ami speciális munkaeszközök használatát teszi lehetővé különböző sebességekkel, amelyeket a kezelő programoz be. A többfunkciós kartámaszba szerelt VT Easy Pilot arányos vezérlőgombjaival kezelőfokozatokat és csoportokat választhat ki, és különböző funkciókat működtethet: pl. távvezérlésű eszközök, gyors hátsó vonóhorog-emelés és -süllyesztés, sebességtartás, egy távvezérlésű szelep és a fordulósáv-kezelő. Minden funkció tisztán megjelenik a műszerpanelen és a DSM érintőképernyős monitoron.

traktor

Magyarország első X8-as traktor-átadásának pillanatai – fotó: Agroinform.hu

Új Premiere Cab: páratlan kilátás és teljes kényelem

Az X8 kormánya mögött ülve élvezhető a panorámakilátás, amit csak egy Premiere Cab fülke tud nyújtani. A VT Easy Pilot arányos vezérlő lehetővé teszi, hogy a kezelő a traktor összes funkcióját ujjbeggyel irányítsa. A vibrációgátlóval és háttámla-szellőzéssel felszerelt, légrugós, forgó ülés a fülkével és független első tengellyel kombinálva minimalizálja a rázkódást, így a vezetőnek minden körülmények között a legmagasabb fokú komfortot nyújtja. A személyautó minőségű kidolgozottság tovább növeli a kezelő kényelmét. A fülke túlnyomásos, hogy tiszta, pormentes legyen a környezet. Nagy hatékonyságú, automata légkondicionáló tartja fenn a kívánt fülkehőmérsékletet, az időjárási körülményektől függetlenül.

Hidraulikarendszer

Az X8 széria traktorjai zárt központú hidraulikarendszert tartalmaznak térfogat-kiszorításos szivattyúval. Ez azt jelenti, hogy

a szivattyú mindig pontosan annyi olajt szállít, amennyire a rendszernek szüksége van, így elkerülhető a felesleges energiaveszteség.

A rendszer teljes kapacitása 157 l/min a vonóhoroghoz és a távműködtetésű szelepekhez, 115 l/min a kormányzási rendszerhez, így lehetővé téve minden hidraulikus funkció egyidejű működtetését. Opciósan rendelkezésre áll egy nagy kapacitású – 212 l/min – szivattyú. A 12000 kg maximális emelőkapacitású, elektronikus vezérlésű hátsó vonóhorog alsó karra szerelt vonóerő-érzékelővel van ellátva a pontos munkaeszköz-vezérlés érdekében. Az X8 traktorokba beszerelhető maximum 10 elektrohidraulikus vezérlésű távműködtetésű szelep: hat hátra, kettő középre és kettő előre.

További információkért és még több McCormick traktorszériáért kattintson az Invest Kft. honlapjára, vagy keresse bizalommal a társaság szakembereit!