Kevés település engedheti meg magának egy teljes géppark beszerzését és fenntartását, így a megoldás egy mindenes erőgép vásárlása. Ilyen a ZOOMLION RK504-es, 50 lóerős traktor, amely a gyártó egyszerű de nagyszerű megoldásainak köszönhetően kategóriájának egyik legjobb ár-érték arányú gépévé vált.

A Royal-Kert Kft.-nek köszönhetően vált közkedvelt traktorrá hazánkban a ZOOMLION RK504-es (korábbi nevén CHERY RK504) erőgép, amely kedvező árfekvésével, könnyű kezelhetőségével kategóriája kiemelkedő eszközévé vált Magyarországon.

A ZOOMLION RK504-es előnyeit megismerve, Révleányvár önkormányzata is a zöld kistraktort választotta "munkatársnak". Révleányvár polgármesterével, Deák Bertalannal beszélgettünk a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kistraktorok munkájáról.

"Nekünk nem ez az első traktorunk a Royal-Kert Kft.-től, hiszen 2015-ben már vásároltunk egy 25 lóerős, fülke nélküli, akkor még CHERY márkanéven futó kistraktort, amellyel nagyon meg voltunk elégedve. Aztán szerencsére megjelent a Vidékfejlesztési Programban a külterületi utak karbantartásához nyújtandó támogatás, így megragadtuk az alkalmat és úgy döntöttünk, hogy olyan erőgépet és hozzá tartozó munkaeszközöket fogunk vásárolni, amelyek beleférnek a költségvetésünkbe, de ugyanakkor minőségben is megfelelőek.

Megvizsgáltuk a piaci kínálatot és a választásunk az 50 lóerős Zoomlion traktorra – és munkaeszközeire – esett, amelyet megpályáztunk és el is nyertünk.

Zoomlion

"Ár-érték arányban nincs párja!"

Már az első kapcsolatfelvétel alkalmával is szimpatikus volt számomra a Royal-Kert Kft. csapata, de a szervizszolgáltatással is maximálisan elégedett vagyok – igaz, hogy eddig még komoly meghibásodás nem érte egyik traktorunkat sem.

Nem olyan régen kitört a fülkés traktorunk egyik ajtajának az üvege, amelyet meglepően gyorsan pótoltak a "Royalkertesek" – meg is lepődtem rajta, hogy Veszprémből ilyen messze eljöttek és milyen gyorsan kicserélték az ajtót.

Ha összegeznem kéne az elmúlt év tapasztalatait a Royal-Kert Kft-vel kapcsolatban és persze a gépeikről, talán a legfontosabb, hogy

a Zomlion traktorok remekül kiállták az idő próbáját. Szerintem csodaszámba megy, hogy egy kínai kistraktor ennyi mindent kibírt a közfoglalkoztatásban annak ellenére, hogy már 1700 üzemóra van benne és a gépkezelők sem kímélik.

Ár-érték arányban nincs párja! Vállalkozóként is szívesen megvásárolnám ezt a kistraktort"

– számolt be tapasztalatairól Deák Bertalan polgármester.

traktor

A ZOOMLION RK504-es bármilyen közterületi munkára bevethető.

A hallottak kapcsán felmerült bennünk a kérdés:

Vajon mi lehet a véleménye a Zoomlion traktorról a gépkezelőnek?

"Megmondom őszintén, hogy nagy pozitív csalódás ért engem a Zoomlion traktorral kapcsolatban, mert bevallom, hogy volt bennem egy kis előítélet, amikor megtudtam, hogy kínai traktorunk lesz" – fogalmazott Körmöndi István gépkezelő.

"A traktorral a beszerzése óta én dolgozom és nagyon rendben van a gép – könnyen kezelhető és tökéletesen megfelel az önkormányzati, illetve a külterületi munkák elvégzésére."

Az irányváltó dinamikus és rugalmas munkavégzést eredményez, a szervokormánynak köszönhetően a traktor rendkívül könnyen irányítható, fordulékonysága kiemelkedő. A kikapcsolható összkerékhajtással pedig növelhetjük a gumiabroncsok élettartamát. A traktort differenciálzárral is felszerelték, ami hatalmas segítséget nyújt a laza, vizes talajon.

A traktor gyárilag fűthető, szellőztethető panorámafülkéje pedig tovább növeli sokoldalúságát. Ezzel lehetőség nyílik a téli kommunális és mezőgazdaságban alkalmazott permetezési munkálatok kényelmes elvégzésére is. A nyári nagy melegben történő munkavégzéshez a fülkébe gyári klíma is rendelhető.

Zoomlion

A kistraktor könnyen kezelhető, a fordulékonysága pedig kiemelkedő.

A Royal-Kert Kft. a változó piac igényeihez folyamatosan alkalmazkodó cégként a legoptimálisabb megoldásokat nyújtja a kerti vagy közterületi munkákat illetően – amelyekkel a kisebb üzemmérettel rendelkező gazdálkodók is eredményesen termelhetnek. A dinamikusan fejlődő cég termékkínálatában megtalálhatók azok a munkagépek is, amelyekkel bármilyen közterületi feladat elvégezhető télen és nyáron egyaránt.

Révleányvár önkormányzata egy grédert és ároktisztító munkagépet is vásárolt a Royal-Kert Kft.-től pályázat keretén belül, így egész éven át ki tudják használni az eszközeiket.

"Kis gépekben nagy siker!"

Szerző: Agroinform.hu