December 7-én ünnepélyes keretek között adta át megújult telephelyét Tatabányán az Axiál Kft. Az eredetileg traktorok, kombájnok és más mezőgazdasági, vagy akár építőipari gépek szervizelésére épített rendkívül korszerű csarnok szinte teljesen megtelt a cég dolgozóival, partnereivel és a meghívott vendégekkel.

Axiál

Hamarosan itt monumentális gépek parkolnak majd szervízre várva – fotó: Agroinform.hu

Wojciech Rzewuski, a Manitou Poland képviselője beszámolt a vállalat legújabb gépcsoportjáról a NewAG rakodógépekről, melyek már megtalálhatóak az Axiál Kft. kínálatában, valamint óriási megelégedettségének adott hangot a 18 éve tartó partnerséggel és annak eredményeivel kapcsolatban.

Turainé John Katalin a város alpolgármestere elmondta, hogy ezentúl teljesen máshogy néz a városban közlekedő Axiál feliratot viselő autókra, mivel látja, hogy mekkora munka, erőfeszítés és összetartás jellemzi a vállalat dolgozóit és partnereit, valamint a 25 évvel ezelőtt alapított vállalatot vezetői továbbra is szívvel, lélekkel irányítják.

Axiál

A szalag elvágva, a telephely hivatalosan is átadásra került – fotó: Agroinform.hu

Harsányi Zsolt, az Axiál Kft. tulajdonos-ügyvezetője beszélt a precíziós gazdálkodás fontosságáról, hogy a technológiai fejlődést követni kell, és használni az általa nyújtott előnyöket és lehetőségeket. De megemlítette azt is, hogy mindemellett továbbra is szükség van megfelelő gépkezelőkre, hiszen

"a kormány mögötti 50 cm-t ki kell tölteni”.

Hangsúlyozta, hogy a telephely felújítása része annak a monumentális projektnek, amely egy nagy hatékonysággal működő, az alkatrész- és szervizszolgáltatások fejlesztésére irányuló hálózat kiépítését célozza meg, hiszen az értékesítést követő háttérszolgáltatások egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak, mivel a gépek mára már tervezett minőségűek, és karbantartásuk egyre nagyobb kihívás.

Facebook élő videón az új telephely bejárása – Videó: Agroinform.hu

Egy régi épület felújítására került sor ezen a telephelyen, hiszen nem volt olyan szervizlehetőség, akkora épületi kapacitás, ahol magas színvonalú, a cégünktől megszokott szervizszolgáltatást lehetett volna ellátni. Székesfehérvári telephelyünk műhelykapacitása is le van terhelve, és úgy gondoltuk, hogy Komárom-Esztergom megye egy részét tehermentesíteni tudjuk még egy Axiál pont létesítésével, amit az idei évben sikerült is megvalósítani – mondta Umenhoffer Péter, az Axiál Kft. marketingigazgatója.

Most még ráadásul egy előrendelési akcióval is készülünk a gazdáknak, hogy ne a szezon közepén rendeljék meg a kívánt termékeket, hanem azt megelőzően, hiszen a téli leállásnál úgyis el kell végezni a karbantartásokat. Arra próbáljuk ösztönözni a partnereinket, hogy amennyiben december és február között rendelik meg a szükséges alkatrészeket, lényegesen kedvezményesebben juthatnak hozzá, mint például a főszezonban, amikor a gyárak és a szállítók is jóval leterheltebbek – tette hozzá.