Milyen gépeket kínálnak a hazai gazdálkodóknak a Szirexpro Kft-nél?

A dél-koreai Bawoo csúszókormányzású rakodógépeit forgalmazzuk, amelyek egyaránt megállják a helyüket a mezőgazdaságban és az építőiparban is. Ezeket a gépeket kompakt rakodónak is hívják, ez egy szokványos rövidítés.

Szira Márton Szirexpro Kft. tulajdonos

Szira Márton, tulajdonos – fotó: Szirexpro Kft.

Kiknek és milyen feladatokra ajánlják a különböző típusokat?

Mezőgazdasági felhasználásra a kitolható gémes változatot szeretnénk a gazdálkodók figyelmébe ajánlani. A gép viszonylag kis mérete miatt akár szűk helyeken, pl. egy csirkeneveldében kitakarításhoz, pajtában vagy tárolócsarnokban, raktárépületekben is el tudja látni feladatát. A csúszókormányzásnak köszönhetően helyben meg tud maga körül fordulni, majd az épületen belül vagy kívül magasra (pl. utánfutó, pótkocsi platójára, raktár magas polcaira) tud pakolni. A gém 4 méterig ki tud nyúlni. A különböző adaptereknek köszönhetően pl. bálák pakolására is kiválóan alkalmas.

BSL 350EX csirketelepen

A BSL 350EX csirketelepen – fotó: Szirexpro Kft.

Melyik a legnépszerűbb típus?

Valamiért a magyar piacon inkább a gumikerekes változatot keresik, ezért a BSL 350EX típus a legnépszerűbb, de BTL 400EX néven gumiheveder-talpas (gumilánctalpas) változata is elérhető. Bár sokan csak a gumikerekesben gondolkodnak, kint a földeken az utóbbi használata előnyösebb lenne.

Milyen körülmények közé ajánlja inkább a gumiheveder-talpas rakodót?

A munkagépnek van egy bizonyos mértékű talajnyomó ereje. Ha olyan helyen használják, ahol nincs kiépített aljzat, nem erős murvás vagy betonos a talaj, ott ez gondot okozhat, pl. egy sáros vagy homokos, laza talajban könnyen el tudja magát ásni egy pusztán gumikerekes rakodó. Ezért azoknak, akik nem csak az épület, pajta körül használják, hanem kivinnék a földre is, pl. bálákat rakodni, a gumiheveder-talpas verzió előnyösebb. A talajnyomás ebben az esetben csökken, hiszen az egész súly nagyobb felfekvésen oszlik el, nagyobb az úgynevezett lebegővédettsége a gumilánctalpnak. A gumikerekesekre is rá lehet tenni egy olyan gumihevedert, amivel kvázi gumilánctalpassá válik, és egy kombinált gépet kapunk általa, amely már majdnem teljes értékű gumilánctalpas.

Balra a gumikerekes, jobbra a gumiheveder-talpas változat

Balra a gumikerekes, jobbra a gumiheveder-talpas változat – fotó: Szirexpro Kft.

Milyen előnyökkel szolgál, ha valaki Bawoo rakodógépet használ?

Két fontos előnyt lehet kiemelni. Az egyik a minőség és az ár aránya, a másik a nagyon univerzális felhasználhatóság, a kinyúló gémek és a gép kis mérete miatt. A gép szélessége: 1886 mm, a magassága 2104 mm. Súlyra 4 tonna. A BSL 350EX normális terhelési kapacitása 1200 kg normál esetben, maximális kinyújtott gém esetén 880 kg. A billenőterhelés pedig 2720 kg, ami az új megrendeléseknél már a frissített termékpalettából kiszolgálva 2860 kg lesz.

Laza talajon a gumiheveder-talp megóvja a gépet az elakadástól

Laza talajon a gumiheveder-talp megóvja a gépet az elakadástól – fotó: Szirexpro Kft.

Minőségben versenyképesek ezek a gépek bármelyik nagy gyártóval, a kategória felső szegmensébe tartozó gépekkel abszolút összemérhető, árban viszont jelentősen kedvezőbb, mint a hasonló méretű, felszereltségű és kategóriájú gépek. Illetve a kettős kitoló gémes változatok is elérhetőek a megrendelőknek, amelyek a nagy gyártóknál nem is, vagy csak féloldalas verzióban érhetők el. Rendelés esetén a felszereltség teljesen személyes igényekre szabható. Az alapfelszereltségen túl pl. zárt kabin, légkondícionáló, kanálszintező extraként külön kérhető hozzá. Így tehát pontos árat sem lehet meghatározni, függ az igényelt felszereltségtől. Budapesti cég vagyunk, de országos szerviz és az alkatrészellátás is biztosított.

Említette, hogy a mostantól leadott rendeléseket már friss termékpalettából szállítják. Mit jelent ez?

Idén augusztusban egy modellfrissítésen esik át a teljes termékpaletta. Mind dizájnban, mind teljesítményben, rakodóképességben fejlesztések lesznek, valamint az EuroStage 5-ös környezetvédelmi normát teljesítő motorokra történő átállás miatt szélesedni fog az itthon elérhető modellkínálat. Tehát azért érdemes már akár most rendelni, mert a szállítás kb. három hónap, így az új rendeléseknél már a fejlesztésekkel bővített, új gépeket fogják kapni a gazdák.

Szerezz be még több információt vagy egy Bawoo rakodót! Érdeklődj az alábbi linken, telefonszámon!
https://bawoo.hu/kapcsolat/
+36-20-431-9679