"Végre Magyarországon is bemutathatjuk a Multiva munkagépek új dizájnját – sötétszürke és sárga színekben. A logónk is megváltozott, amely szintén fiatalos megjelenést kölcsönöz" – nyilatkozta Witzl Tamás, a Multiva Magyarország Kft. marketing menedzsere.

"A hannoveri Agritechnica világkiállításon már kiderült, hogy a gazdálkodóknak milyen fontos az, hogy a mezőgazdasági munkagépek a kiváló műszaki tartalom mellett tetszetős külsővel rendelkezzenek. Itt is, az AGROmashEXPO és AgrárgépShow 2020 kiállításon, az "A" pavilonban, akik megpillantják az új Multiva gépeket, nehezen tudnak elszabadulni a standunkról.

Lélekben már a tavaszi szezonra készülnek a gazdák, ezért ide, a kiállításra a tavaszi magágykészítőket hoztuk el. Az Avaran munkagépünk sokoldalúságának köszönhetően nyáron és ősszel is bevethető a talajmunkák során.

A standunkon alapvetően a vetéstechnológia témakörére épült, hiszen a Multiva mindig a magágykészítésben volt erős. A legelső Multiva munkagép is magágykészítő volt. Az utóbbi időben a vetéstechnológiára koncentráltunk – vannak hagyományos vetőgépeink és no till vetőgépeink is.

A kiállításra egy hagyományos vetőgéppel érkeztünk, amely nagyon komoly technológiával rendelkezik – ugyanakkor megfizethető a közepes- és kisebb üzemmérettel rendelkező gazdálkodók számára is.

vetőgép

Multiva CEREX 300

A no till vetőgépek piaca hazánkban egyelőre egy szűk szegmenst érint, de feljövőben van a módszer, egyre több gazdálkodó mozdul ebbe az irányba” – tette hozzá Witzl Tamás.

Mező Sándor gépértékesítő vette át a szót, aki részletesebben bemutatta a stand gépeit.

"A CEREX 300 gabonavetőgép a hagyományos alapokra épülő vetéstechnológiát valósítja meg. Ez a gép 80 kg-os csoroszlyanyomást generál és 3500 literes tartállyal van felszerelve, amely gondoskodik a gazdaságos és időtakarékos üzemeltetésről. Fontos megemlíteni, hogy aprómagot és műtrágyát is képes kijuttatni egy menetben. Ez az eszköz a Multiva direktvetőgép vázára épült, tehát igen robusztus felépítésű munkagép.

A Multiva Avaran 600 kombinált magágykészítő tavaly debütált itt az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon és a közepes méretű magágykészítőnket képviseli a Multiva kombinátorok palettáján.

Multiva Avaran 600

Nyolc kapatengelyen helyezkednek el a 10 mm x 65 mm-es rugós kapák – a munkagépnek nagy az átömlőképessége és a hosszú váznak köszönhetően akármilyen szármaradványos területen (lazított vagy grúberezett területen is) eltömődésmentesen dolgozik.

Új színek, fiatalos dizájn – a jól megszokott skandináv anyagminőséggel és precíz munkavégzéssel kombinálva – fotó: Agroinform.hu

A kiállított modellen újdonság, hogy hátsó simító és rögtörő henger lett felszerelve, tehát egy menetben képes magágyat készíteni. A gépet 5 métertől 8 méteres szélességig gyártja a Multiva – és az 5 méteres kivitelnek körülbelül, talajadottságoktól függően 150 lóerő az erőgép igénye.

Az Optima T a magyar gazdálkodók körében legnépszerűbb kombinátortípus. A kiállításra a 6 méteres kivitelt hoztuk el, amely 150-180 lóerős vonóigénnyel bír. Ez a gép 79 darab 10 mm x 44 mm-es S-rugós kapával van felszerelve, amelyek 7 soron helyezkednek el. Hivatalosan ez a gép magágykészítő, de a felépítésének köszönhetően ugyanúgy alkalmas szántáselmunkálásra és lazított területek megmunkálására.

Az Optima T a magyar gazdálkodók körében legnépszerűbb kombinátortípus.

A kiállított eszközünk hidraulikusan szerelt első- és hátsó simítóval, valamint egy fésűs pálcás elmunkáló boronával lett felszerelve. Az eszköz sikere a hazai piacon – a kiváló műszaki tartalom mellett – rendkívül kedvező ár-érték arányának is köszönhető.

Ha valaki kíváncsi a gép munkájára, vegye fel velünk a kapcsolatot, és lehetőség szerint igyekszünk biztosítani a géppróba lehetőségét. A Multiva Magyarország honlapján feltüntetett elérhetőségeinken keressék bizalommal munkatársainkat!