Az Agritechnica kiállításon, Hannoverben Váradi Zoltánnal, a KUHN Magyarország ügyvezetőjével beszélgettünk, aki körbevezetett bennünket a hatalmas standjukon, ahol közel 50 gépet vonultattak fel. A szántóföldi növénytermesztés és az állattartás gépei mellett az újdonságok is kiemelt szerepet kaptak.

A KUHN PROLANDER kultivátorral kezdtünk, ami a forgatás nélküli talajművelés gépei közé tartozik – alkalmazásával a víz és a szerves szén megőrizhető a talajban. Ez a gép össze van kötve egy zöldítő egységgel, így több dolgot is el tudunk végezni egy műveletben. 7,5 méteres tárcsát is láttunk, ami beilleszthető a tarlóhántásba, szármaradvány aprításba, bekeverésbe. Ezután a szögletes, hengeres, változókamrás bálázók következtek, amelyeknél újításnak számít a megerősített hajtáslánc.

Az állattartás gépei közül bemutatásra került az önjáró és a vontatott takarmánykeverő-kiosztó kocsi. A zöldsoros gépeknél egy 13,4 méter munkaszélességű tárcsás, szársértős, gumihevederes, rendképzős kasza került sorra, aminek nagy előnye, hogy szélességénél fogva kevesebb lesz a menetszám, takarékoskodni lehet az üzemanyaggal, és az sem mellékes, hogy kíméletes betakarítást biztosít.

A következő gép a KUHN Merge Maxx rendképző volt, ami 9,5 méter munkaszélességgel, gumihevederes, szalagos technológiával rendelkezik. Rendkivül tiszta takarmányt garantál.

Láttunk még:

  • 13 méteres függesztett rendterítőt, amit 3 méteresre lehet összecsukni
  • 4 rotoros 13 méter munkaszélességű ISOBUS-os rendképzőt, ami szakaszolható
  • KUHN ESPRO 6000 R mulcsvetőgépet
  • KUHN LEXIS 3800 permetezőgépet. Itt az I-SPRAY technológia működését is szemléltették, ami jelentősen csökkenti a vegyszerek felhasznált mennyiségét
  • KUHN KARL szántóföldi robotot, ami hatalmas innovációnak számít

További információkat a KUHN termékeiről az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:
Kuhn Mezőgazdasági Gép Kft.

kuhn