A Giugiaro Design által megálmodott MACH sorozat formavilágát már ismerősként köszönthettük, hiszen a honi szakmai seregszemléken is hatalmas érdeklődés övezte bemutatkozását. A hannoveri kiállításon is ez a sorozat vonzotta a legtöbb érdeklődőt.

LamborghiniTrattori

fotó: facebook.com/LamborghiniTrattori

A MACH T4i VRT traktorsorozatot itt a 210-es modell képviselte. Az erőforrásául szolgáló elektronikus motorfordulat-szabályozással szerelt Deutz TCD diesel motor nyomatékát egy fokozatmentes automata sebességváltó továbbítja, az elektro-hidraulikusan kapcsolható differenciál zárral szerelt hajtott tengelyekhez. A Load Sensing hidraulikus rendszer szivattyúja 160 l/min teljesítménnyel dolgozik, a hátsó hidraulikus függesztő szerkezet 10 tonna teher emelésére képes.

LamborghiniTrattori

fotó: facebook.com/LamborghiniTrattori

Természetesen a könnyű univerzális Nitro traktorsorozattal is találkozhattunk a gyártó standján, mellyel két éve bővült a olasz gyártó kínálata. A Nitro T4i sorozat 100-; 110-; 120-; és 130 lóerős teljesítményekben érhető el. A megjelenésében a Giugiaro Design formai vonalba illeszkedő, erőt sugárzó látványvilágú erőgépekben, a 3,6 literes, DEUTZ  TCD motor, károsanyag-kibocsátása a DOC kipufogó gáz kezelőrendszernek köszönhetően a Tier4i előírásokat teljesíti.


Többféle erőátviteli rendszerből lehet választani megrendeléskor, legyen szó mechanikus, terhelés alatt kapcsolható (Powershift) és fokozatnélküli (VRT) váltóról. A hidraulika-rendszere a felhasználás közben felmerülő legkülönbözőbb igényeket is kielégíti. Az 5 pár kihelyezett hidraulika kör, energiatakarékos vezérlőszelep, erőteljes, elektronikus működtetésű 6600 kg emelőerő mind ezen elvárásokat elégítik ki.

LamborghiniTrattorifotó: facebook.com/LamborghiniTrattori

Kiállításra került a kommunális és farmon belüli szérű- és telepi munkákra kifejlesztett hattagú kistraktorcsalád, a hidrosztatikus járószerkezet-hajtású Green-Pro. A sorozat négy kisebbik (23-36 LE) teljesítményű tagjában 3, illetve 4 hengeres 2700 f/min névleges fordulatszámú Mitsubishi dízelmotor szolgáltatja a teljesítményt, a két nagyobbik (42,7-50,7 LE) teljesítményű tagjában pedig négyhengeres  Perkins motor biztosítja a nyomatékot.

LamborghiniTrattori

fotó: facebook.com/LamborghiniTrattori

A munkaeszközök meghajtásához 540 f/min fokozatú hátsó TLT található rajtuk. A hidraulikus rendszerüket típustól függően 29/42 vagy 55,1 lit/min teljesítményű hidraulikaszivattyú szolgálja ki. A hátsó hidraulikus függesztőszerkezetük a hidraulikaszivattyúk teljesítményével összhangban 700/1200 vagy 1500 kg kapacitású. A hidraulikus elemek joystickon keresztül működtethetők. Fülkés és fülke nélküli kivitelben rendelhetők, de gumiabroncsozásuk is kommunális, vagy terepjáró kivitelben választható.

LamborghiniTrattorifotó: facebook.com/LamborghiniTrattori

Széles teljesítménytartományt fed le a középnehéz univerzális SPARK traktorcsalád, melyet a hannoveri agrárkiállításon két modell is képviselt. A  110-200 LE közötti modellek, kilenc lépcsőben négy- és hathengeres motorokkal készülnek, a nyomatékátvitelről pedig powershift, illetve fokozat nélküli VRT sebességváltók gondoskodnak.

A kilenc típusból ötben négyhengeres, 4,0 literes,TIER 4i emissziós besorolású, SCR füstgázkezelő rendszerrel szerelt, Deutz DCR motorok, négyben pedig hathengeres, 6,1 literes lökettérfogatú, SCR rendszerű, DCR motorok találhatók. A Spark család MaxiVision vezetőfülkéjének komfortja maximálisan előtérbe helyezi az ergonómiát. A kezelőpulton található kapcsolók, illetve Joystick, az iMonitor 2 fedélzeti kijelző, és az opcionálisan rendelhető mechanikus vagy pneumatikus fülkerugózás mind-mind a magas fokú kényelmet hivatott szolgálni.