Bemutatjuk az Agromehanika Kft. által forgalmazott MagGrow permetezés-technológiát, amely örökmágnesek segítségével pozitív töltéssel látja el a kijuttatott permetlevet. A fizika törvényeinek köszönhetően a permetlé sokkal kisebb cseppek formájában kerül a növénykultúra felületére és sokkal pontosabban lehet kijuttatni a permetszert. Az elsodródás szabad szemmel láthatóan is kevesebb lesz, ezáltal enyhébb légmozgás mellett is biztonsággal lehet permetezni.

A MagGrow technika minden márkájú és minden típusú permetezőgépbe beépíthető – és mivel a rendszer teljesen mechanikus, így az ára is kedvező.

Az Agromehanika Kft. látványos bemutatót tartott a hazai gazdálkodók számára két Hagie önjáró permetezőgép segítségével. Az egyik önjáró permetezőgép keretét átépítették a MagGrow technológiával – míg a másik Hagie a hagyományos kerettel dolgozott. Az eredmény messziről is látványos volt, hiszen az elsodródás a hagyományos keret esetében sokkal nagyobb, mint a MagGrow technológiával.

Az új technológia fejlesztője egy írországi vállalat, amely képviselője személyesen is megjelent a permetezési bemutatón. Az ír szakembert a mágneses technológia alkalmazásáról és a külföldi farmerek tapasztalatairól kérdeztük.

„Az általunk kifejlesztett technológia olyan előnyöket biztosít a gazdálkodók számára a permetezés során, mint a víz- és az inputagyagokkal való takarékosság – amely nem utolsó sorban a környezetünk számára is védelmet nyújt. Számos országban használják már a termelők a technológiánkat és nagyon pozitív visszajelzéseket kapunk tőlük.”– nyilatkozta Ian Finnegan, a MagGrow értékesítési és marketing igazgatója.

„Tudjuk, hogy a legfontosabb a gazdák számára egy új technológia kipróbálásánál, hogy mennyi pénz marad a zsebükben, azaz kézzel foghatóan mennyit tudnak spórolni. Felhasználóink egybehangzó véleménye szerint vegyszert, inputanyagot, vizet és időt spórolnak meg a MagGrow használatával, így

a költségmegtakarítás 20 - és 30% közé tehető."

Hazánkban az Agroplanta Kft.-nél már kipróbálták az Agromehanika Kft. által forgalmazott, új MagGrow technológiát. A társaság ügyvezetője szerint jó döntés volt felszerelni a MagGrow technológiát a cég már meglévő permetezőgépére, hiszen az enyhén szelesebb időben is kitudnak vele menni dolgozni vegyszerpazarlás nélkül is. A technológia valóságos gazdasági hasznáról csak hosszabb idő után tudnak majd nyilatkozni, de az máris látszik, hogy a MagGrow-val felszerelt gép hatékonyabb és takarékosabb a hagyományos technológiával szemben.

További információkért és tájékoztatásért keresse bizalommal az Agromehanika Kft. szakembereit.