Gyakorlati gépbemutatón nézhetjük meg, hogyan dolgoznak a zöldsor gépei, de a szőlőtermelőknek is érdemes kilátogatni a rendezvényre, ugyanis szőlőskertben most debütáló automata kitérésű talajmaró (NCK-700), kifejezetten szőlészeteknek gyártott permetező és kertészeti erőgép is a bemutatott gépek között lesz. A gépeket nemcsak munka közben szemlélheti meg a közönség, alkalmuk lesz ki is próbálni őket személyesen.

Időpont: 2019. május 25. 10-14 óra között
Helyszín: Érkezés: Novara Coop Kft. 2316 Tököl, Csépi út 2643/1 hrsz.12:00 – Gál Pincészet

Lássuk, milyen gépek vonulnak fel a bemutatón!

NCK-700 automata kitérésű talajmaró

A bemutató fénypontja a Novara Coop saját gyártású talajmarója, ami most debütál szőlősökben is. Ez annak köszönhető, hogy a 3. széria gépei már egy újabb funkcióval bővültek. Ennek a funkciónak köszönhetően az adott gép többféle sortávolságban is használható. Amennyiben 4 m alatti sortávolságban kívánom használni (szőlősökre jellemző 3 m-ben) akkor a gép joystick vezérlésébe kell betáplálnom a szervizkódot és a gép átállítja magát egy másik végállásra. Így olyan felhasználóknak nyújt ez az új funkció megoldást, akik többféle sortávval dolgoznak.

A minimális tőtávolság továbbra is 90 cm. Egyébiránt a marófejet tudom a talajfelszínen is járatni, így nem okoz deformitást a talajban. Ezáltal nem lesz problémás más munkaeszköz működtetése a későbbiekben az adott területen. (pl.: csonkázó) A gépet a Gál szőlészetben fogják bemutatni.

Gép ára: 1.250.000,- Ft. + ÁFA

NCK-700 automata kitérésű talajmaró munka közben

Tuber 50 traktor

Ezeknek az erőgépeknek a fő jellemzőjük az egyszerű kezelhetőségük és keskeny kivitelük. Szőlősökben, illetve gyümölcsösökben kiválóan megállják a helyüket. A legkisebb nyomtáv 1225 mm, ennek köszönhetően bármely ültetvényben használható. 40, illetve 50 lóerős lombardini motorral szerelik őket. A gép Horvátországban készül. Mivel a traktort elsősorban szőlészeteknek ajánlják, ezért az NCK-700-as gépet fogja működtetni, ezáltal híven tükrözi a gép előnyeit szőlőültetvényekben.

Gép ára fülkével: 6.260.000,- Ft. + ÁFA

Lesko 2000 l-es fordított légáramú axiálventilátoros permetező

Kifejezetten szőlészetekbe gyártott permetezőről lévén szó egy 700 mm-es szórótornyot szerelnek ezekre a gépekre a minél pontosabb kijuttatás érdekében. A gép különös jellemzője a nagyon pontos vegyszerkijuttatás, illetve minél költséghatékonyabb vegyszerezés. A fordított légáramú ventilátornak köszönhetően pedig megszüntethető a vegyszer visszaszívása menet közben. Igazán izgalmasnak bizonyul ennek a gépnek a debütálása a magyar szőlészetek számára, mert az igény itt is egyre nő a nagyobb vegyszermegtakarításra.

Gép ára: 2.900.000,- Ft. + ÁFA

permetező

Lesko 2000 l-es permetező

SITREX evolution 16 vontatott csillagkerekes rendsodró

Ez a gép az erő és teljesítmény megtestesítője. Nagy, összefüggő táblák összesodrására fejlesztették ki, hogy az idő és időjárással vívott versenyben a gazda nyerjen. 25 km/h-s munkasebességre és 9,5 m-es fogásszélességre képes. A lenyűgöző méreteinek köszönhetően gyors és percíz munkára képes. Szállítási hossza 10 m, viszont a hidraulikus kormányzásának köszönhetően bármekkora körzetben könnyedén szállítható. Középső gyűjtőkerekeinek köszönhetően nem hagy letapadt rendet a bálázó előtt. A rendsodrót Tökölön a Csépi úton található lucernatáblában mutatják be.

Gép ára: 5.200.000,- Ft. + ÁFA

rendsodró

SITREX evolution 16 vontatott csillagkerekes rendsodró

Cicoria STANDARD 2547S szögletes bálázó

A minőségi szálastakarmány-előállítás alapja a megbízható bálázó. A tenyészállatok a legmagasabb minőségű takarmányt igénylik, így minden tenyésztő figyelmébe ajánljuk ezeket a gépeket. Egyenletes, egységes tömör bálák készíthetők vele, melyek tömörsége beállítható. Az elkészült bála közepének sem rossz szaga, sem penészes része nincs. Az állatok is szívesebben fogyasztják. A gép Tökölön a Csépi úton található lucernatáblában kerül bemutatásra.

Gép akciós ára: 3.950.000,- Ft. + ÁFA

cicoria

Cicoria STANDARD 2547S szögletes bálázó

Termometal V9 rendsodró

A függesztett 9 csillagkerekes rendsodró az egyik legjobb ár-érték arányú gép jelenleg a piacon. Erős vázszerkezet és sokoldalú felhasználási mód jellemzi. Munkaszélessége 6,2 m, így ez az eszköz is alkalmas nagyobb táblák sodrására. Függesztett kivitelének köszönhetően nagyon jól követi a talajt, ezáltal minőségi takarmányt tudunk vele előállítani. A gép Tökölön a Csépi úton található lucernatáblában kerül bemutatásra.

Gép akciós ára: 550.000,- Ft. + ÁFA

rendsodró

Termometal V9 rendsodró

Termometal dobkasza-család

Az egész kaszacsaládot bemutatják a rendezvényen. A frontkasza, ami hátsó függesztésre is alkalmas, illetve az oldalra kinyúló 135-ös és 165-ös dobkaszák is jelen lesznek a bemutatón. Ezeket a gépeket nagyon robusztus kivitel jellemzi, így biztosak lehetünk benne, hogy jól fogják bírni a gyűrődést az egész szezon alatt. A gép Tökölön a Csépi úton található lucern táblában kerül bemutatásra.

kasza

RotKos 135 dobkasza

Fpm tárcsás fűkaszák

Egy kiemelkedő ár-érték arányú kaszacsaláddal találkozhatunk ezekben a gépekben. Az erős kaszatestet már csak a minőségi olasz vágószerkezet múlja felül, ami biztosítja a vágás minőségét, illetve a vágószerkezet élettartalmát.  A gép Tökölön a Csépi úton található lucernatáblában kerül bemutatásra.

7 tárcsás fűkasza akciós ára: 1.385.000,-Ft. + ÁFA

A gépbemutató napján a raktárkészleten lévő gépek árából 5%-os engedményt adnak, ez a már akciós gépekre nem vonatkozik!

Érdmes a rendezvény helyszínéről is említést tenni. A bemutatóra a látogatók a Gál Szőlőbirtok és Pincészetbe érkeznek. Budapesttől 25 km-re a Csepel-szigeten, Szigetcsép, Szigetszentmárton és Szigetújfalu községek dűlőiben fekvő, jelenleg 76 hektár saját szőlőterület adja a Gál család pincészetének 2004-ben épült borházának szőlő-alapanyagát. Minőségi fajtaösszetételben a Rajnai rizling, Olaszrizling, Szürkebarát, Ezerjó, Cserszegi fűszeres, Kékfrankos és a Pinot noir a meghatározó.

Gál pinészet

Több díj birtokosa a Gál Szőlőbirtok és Pincészet

2011-ben a szőlőbirtok tovább bővült a Balaton-felvidéken, Lesencefalu dombjain fekvő 10 hektár szőlőültetvénnyel, melyen a Sauvignon blanc, Olaszrizling, Szürkebarát, Chardonnay és a Cabernet sauvignon képezik a fajtaválasztékot, így a Gál Szőlőbirtok és Pincészet palettáján két borcsalád szerepel két borvidékről: a Kunságról és a Balaton-felvidékről. A borászati technológiát a terméskorlátozás, a válogatott szüret és az irányított reduktív erjesztés határozza meg.

pincészet

A pincészet festői helyen található

A pincészet borászát, Gálné Dignisz Évát 2013-ban az Év Bortermelőjének választotta a Magyar Bor Akadémia. Emellett a pincészet a 2018. évi VinAgora Nemzetközi Borverseny legeredményesebb pincészete címmel büszkélkedhet és a legfrissebb eredmény, hogy a pincészet bora a világ 10 legjobb Chardonnay bora közt, azaz a Chardonnay du Monde 2019 TOP10-ben szerepel. A családi cég, a Vitis Labor Kft., amely kezdetben csak szőlőtermesztéssel foglalkozott, idén ünnepli fennállásának 25. évfordulóját.