A cég az elmúlt években több új fejlesztésű gépet hozott létre. Ezeket a gépeket a látogatók személyesen is megtekinthetik január 24-27 között az AGROmashEXPO és AgrárgépShow kiállításon.

Az expón a következő gépek lesznek láthatóak a Sokoró Kft. standján:

• SET-GM-45É Egyenes tárcsa gondozásmentes csapágyazással
• SMK-3 MULCSMESTER (mulcskultivátor) ÚJ TERMÉK!
• Sokoró HÓD-35 (hőcserélő kazán) ÚJ TERMÉK!

 

SET-GM egyenes tárcsa

A SET-GM egyenes tárcsa fejlesztésével és gyártásával a Sokoró Kft. hosszú évek óta foglalkozik. A cég a SET típusú rövid tárcsájával 2012-ben a Bábolnai Nemzetközi Gazdanapokon Innovációs Nagydíjat nyert. A következő szezonra pedig e tárcsa továbbfejlesztett változatát kínálják partnereik számára.

Tárcsáik 2,3-6 méter közötti munkaszélességben elérhetők. A 2,3 és a 3 méteres tárcsák függesztett merev vázas kivételben, míg a 4; 4,5; 5 és 6 méteres munkaszélességű gépek vontatott változatban, hidraulikusan összecsukható kivitelben készülnek.

A munkagépek robusztus vázszerkezetei a legjobb minőségű szerkezeti acél felhasználásával kerülnek kialakításra. A gumirugós ágyazású tárcsalábak felveszik a talajfelszín egyenlőtlenségeit, és védelmet nyújtanak a nagyobb kövek ellen is.

sokoró

A Sokoró SET-GM tárcsa 2,3-6 méter közötti munkaszélességben elérhető

A 4 mm vastag csipkés tárcsalapok tartós futásáról, tárcsalaponként felszerelt gondozásmentes csapágyak gondoskodnak. A munkagépeket 560 mm átmérőjű tárcsalapokkal szerelik, melyek 15-18 cm-es művelési mélységnél is megfelelő aprító- és bekeverőmunkát végeznek. A tárcsalapok által fellazított talajszerkezet megfelelő visszatömörítéséről ékgyűrűs henger gondoskodik. A mélységhatárolást maga a tömörítő henger végzi.

 

A SOKORÓ Kft. 2017-es újdonsága az SMK Mulcsmester

A korszerű tarlóápolás megfelelő gépe az úgynevezett mulcskultivátor, ami elvégzi a szármaradványok aprítását, a talaj lazítását és a szármaradványok talajba keverését, majd a talajfelszín visszatömörítését, lezárását. A Sokoró új mulcskultivátora az SMK Mulcsmester.

sokoró

A korszerű tarlóápolás gépe a Mulcsmester

A gép 4 fő művelési egysége:

1. Vágóhenger
A munkagép elején elhelyezkedő vágóhenger elvégzi a növényi szármaradványok horizontális vágását.

2. Hullámos tárcsasor
A hullámos tárcsasor elvégzi a szármaradványok és a talaj vertikális irányú vágását.

3. Laprugós grubber kapák (lúdtalp vagy duplaszívkapa)
A kapaosztás távolsága a kukorica sortávnak megfelelő, így a magágyelőkészítés folyamán már a vetőgép csoroszlyájának nyomát egy mélyebb rétegben meg tudjuk lazítani. Kukoricatarló művelése esetén pedig a gyökérnyak kifordítása is biztosított. A kapasor zárásaként rugós terelőujjak biztosítják az egyenletes talajfelszínt.

4. U profilú tömörítő henger
Az U-profilnak köszönhetően a henger megfelelően nagy tömeget képvisel, mivel a munka folyamán a profilok földdel telnek meg.

 

A Sokoró Kft. elsőként az AGROmashEXPO-n mutatja be a legújabb termékét, a Sokoró HÓD-35 fatüzelésű kazánt!

A cég a mezőgazdasági gépek mellett kazánok gyártásával és fejlesztésével is foglalkozik. A Sokoró Kft. 2018-as újdonsága a Hód-35 típusú fatüzelésű kazán, melyet melegvíz üzemű fűtési rendszerekhez fejlesztettek, ezáltal kiválóan alkalmas családi házak, műhelyek, különböző gazdasági épületek, mezőgazdasági épületek, üvegházak központi fűtésére.

sokoró

A A HÓD-35 fatüzelésű kazánt melegvíz üzemű fűtési rendszerekhez fejlesztették

A Hód-35 kazán moduláris felépítésű, tehát a száraz tűztér és a függőleges csöves víztér külön egységet képeznek. A tűztér hőálló elemekből épül fel, ennek külső felülete a huzatszabályzón keresztül beáramló levegőt előhevíti, mely 250-350 °C- on áramlik tovább a tűztérbe, elősegítve a tűzifa pirolízises gázosodását. Ez a különleges, egyedi megoldás magas hőmérsékletű, tökéletes égési folyamatot biztosít. A katalizátor-szerű hőcserélőbe érkező elnyúlt láng ütközés nélkül hosszú utat tud megtenni, s belőle így az összes éghető anyag tökéletesen kiég.

A kiáramló füstgáz az ideális, 180-230 °C hőmérséklet tartományban távozik a füstcsonkon. Ennek köszönhetően sem a kazántesten belül, sem a kéményben nem keletkezik lerakódás, illetve kátrányosodás. Függőleges rendszere öntisztuló, karbantartási igénye minimális.

A készülékre szerelt hőszigetelt burkolat biztosítja, hogy a kazán csekély hőveszteséggel működik. A gazdaságos és biztonságos üzemeltetés érdekében kis víztérfogatú fűtési rendszerekben javasoljuk puffertároló beépítését.

A Sokoró Kft. várja az AGROmashEXPO-ra kilátogatókat az A pavilon 210 F standján!

Kérdéseivel forduljon bizalommal a cég munkatársaihoz!