Ügyes mindenes

A 300-as család afféle mindenes, a Fendt-hierarchia alsó harmadában foglal helyet, tehát nem egy erőmű, viszont kompakt méreteivel nagyon ügyesen mozog, és egyaránt beválik zöldsoron, növényápolásra, kommunális munkákra, s úgy általában univerzális háztáji traktorként. Golfpályán éppoly jól mutat, mint kinn a határban. Ráadásul benne van mindaz a finesz és rafinéria, amely a márka nagyobb típusait az átlag fölé emeli.

traktorok

Sok kicsi sokra megy

Az elaprózódott birtokszerkezet sok magyar gazdaság problémája. Ezzel küzd idősebb és ifjabb Kiss László is Rémen: némelyik táblájuk a sok közül olyan kicsi, hogy komolyabb géppel rá sem lehet menni. Ez a körülmény határozta meg traktor- és gépvásárlásukat is.

 Kiss Lászlók

A jövő az oktatáson múlik

Földesi Gyula, a budafoki Soós István Borászati Szakképző Iskola vezetése mellett kézbe vette a szigetcsépi Tanüzem megszervezését és igazgatását is: azét a Csepel-szigeti intézményét, amely a Földművelésügyi Minisztérium agrárszakképzéssel, a tanulók gyakorlati oktatásával szemben támasztott igényét tükrözi. A 400 millió forintos mintaprojekt célja egy olyan képzőközpont, ahol a tanulók termelési munka közben tanulják meg az életben elengedhetetlen szakmai fogásokat.

marha és szecskázó

Nagyobb tejhozam hosszú kukoricaszecskával?

A SHREDLAGE takarmányozási eljárás manapság a siker garanciája az Egyesült Államokban. Milyen műszaki megoldás áll mögötte, illetve miben mutatkoznak meg az állítólagos sikerek a tejtermelő gazdaságokban? Elsősorban ezekre a kérdésekre adunk választ a cikkben.

Axiál Híradó

Kattintson a képre és töltse le ingyen a Mezőgazdasági Híradó legújabb számát!