Az Európai Uniós károsanyag kibocsátásra vonatkozó szabályozás elérte a trakotorgyártókat is, aminek következtében a gyárak nagy erőkkel dolgoznak azon, hogy a vásárlók ne érezzék meg a változás okozta nehézségeket.

Az Argotractors csoport is új, STAGE V motorokkal dobta piacra a McCormick X4-es traktorszéria legújabb tagját, ami kifejezetten a kis és közép méretű gazdaságok igényeihez mérten lett kitalálva, ezáltal egy kompakt, jól kihasználható trakort kap az, aki emellett dönt.

McCormick kertészeti traktor

A traktort alacsony karbantartási költségek jellemzik – fotó: DAP Kft.

Az új 4 hengeres, 2 500 cm3-s Kohler motorok alacsonyabb fogyasztást biztosítanak, ami kifizetődő működést tesz lehetővé, emellett a karbantartási költségek is alacsonyabbak, köszönhetően annak, hogy az első motorolaj-cserét 500 óránál kell elvégezni, ami kétszer annyi üzemórát jelent a korábbi motorokhoz képest.

új 4 hengeres, 2 500 cm3-s Kohler motor

Új 4 hengeres, 2 500 cm3-s Kohler motor – fotó: DAP Kft.

A McCormick X4.080 egy költséghatékony módon megtervezett és felszerelt traktor, ami alapfelszereltségben is tökéles választás egy kisebb gazdaság számára, legyen szó szántóföldi munkákról, állattartásról vagy gyümölcs/szőlő termesztésről.

A traktor klimatizált, ergonomikus kialakítású fülkéje

Delux Slim klimatizált, ergonomikus kialakítású fülke – fotó: DAP Kft.

A klimatizált tágas Delux Slim fülkében a vezérlőkarok ergonomikus kialakítása miatt gyerekjáték a gépkezelés. Többek között légrugós, szövetborítású vezető ülés és dönthető kormányoszlop gondoskodik a gépkezelő kényelméről, valamint pótülés is elhelyezhető.

traktor váltó

24+24 fokozatú váltó – fotó: DAP Kft.

A váltó 24+24 fokozatú, mechanikus szinkronizált irányváltóval. Az alapfelszereltség része a kerékfordulat arányos TLT kihajtás, amely a vontatási feladatok esetén jól jön. Az első híd 55°-os kormányzási szöget biztosít. A 4 kerék meghajtás mechanikusan ki-be kapcsolható, elektrohidraulikus differenciál zárral és limit slip rendszerrel felszerelve.

traktor

Az alapfelszereltség része a kerékfordulat arányos TLT kihajtás – fotó: DAP Kft.

A hátsó 3 pontos emelőszerkezet 2700 kg teherbírása és a hátra kihelyezett 2 pár hidraulika csatlakozó önmagában elegendő komolyabb munkaeszközök használatához is, emellett az ELS rendszerrel megkönnyíti, hogy munkavégzés közben a sorok közötti váltáskor a traktor „megjegyzi" az előző sorban használt munkamélységet, vagyis a hátsó 3 pontos keret pozícióját, és automatikusan ugyanabba a pozícióba helyezi az eszközt.

Traktor dönthető kormányoszlop

Dönthető kormányoszlop gondoskodik a gépkezelő kényelméről – fotó: DAP Kft.

Az Argotractors csoport ennek a traktornak a megálmodásakor azt tartotta szem előtt, hogy a gazdák elfogadható áron, egy jól használható, megfelelően felszerelt gépet kapjanak, ami a maga 74 Le teljesítményével egy kertészetben vagy akár szántóföldi művelésben is megállja a helyét. A jelenlegi kiszámíthatatlan piaci helyzetben ez egy olyan törekvés, ami igyekszik a termelőket kárpótolni az új motorokat érintő változások okozta áremelkedés miatt, ezért egy olyan konfigurációt sikerült megálmodni, ami nem igényel komolyabb opciókat ahhoz, hogy pozitív felhasználói élményben legyen részünk.

traktor rendképzővel

X4 Stage V rendképzővel – fotó: DAP Kft.

Információ és árajánlatkérését az alábbi elérhetőségek valamelyikén jelezheti kollégáinknak!

+36 30 687 51 59
+36 30 995 13 11

info@dapker.hu / info@berti.hu
www.dapker.hu / www.berti.hu

2030 Érd, Bajcsy - Zsilinszky út 41.

Facebook
Youtube
Instagram