A STEYR kínálata az önkormányzati szektornak szánt Absolut CVT traktorcsalád új, maximum 280 lóerős 6280-as zászlóshajójával, valamint a Zasso által gyártott AGXTEND XPower XPA rendszer innovatív fejlesztésével bővült, mely lehetővé teszi az elektromos gyomirtást a nehezen megközelíthető területeken.

Az új STEYR 280 Absolut CVT válasz a kommunális szektor felhasználóinak nagyobb traktorteljesítmény iránti igényére. A 6280 több, mint a meglévő Absolut CVT sorozat egyszerű kiterjesztése, új, prémium minőségű fülkével rendelkezik, amely nyolc százalékkal nagyobb, mint elődje, és mindössze 66 dB(A) a belső zajszintje.

Integrált S-Fleet telematika áll rendelkezésre, ami azt jelenti, hogy a MySteyr online portálon keresztül a traktor üzemideje, illetve a működés paraméterei valós időben kerül rögzítésre és azonnal elérhető PC-n, vagy mobil eszközön. A tulajdonos engedélyével a STEYR márkakereskedők segítséget nyújthatnak az S-Fleet Remote View-n keresztül az erőgépek kezelőinek és akár távolról is telepíthetik a szoftverfrissítéseket.

Steyr

Új, környezetbarát technológia, és ami a legfontosabb: hatásos – fotó: steyr

A 6280 Absolut CVT új, szabadalmaztatott S-Comfort szinkronlengéscsillapító technológiával is rendelkezik, amely optimálisan szinkronizálja az első tengely és a fülke felfüggesztését, valamint a hátsó lengéscsillapítást az ütésátvitel automatikus minimalizálása érdekében. További jellemzők közé tartozik a szabadalmaztatott STEYR S-Brake vontatott munkagép fékaktiválás, motorfék és opcionális gyári felszerelésű STEYR központi gumiabroncs-légnyomásszabályozás.

A traktor és a csatlakoztatott munkagép közötti kétirányú kommunikáció a Tractor Implement Management (TIM) ISOBUS alapú kommunikációs rendszeren keresztül lehetséges. A TIM segítségével a kompatibilis munkagépek és a traktor bizonyos funkciói – például a jármű sebessége és a kormányzás – automatikusan vezérelhetők a termelékenység és a hatékonyság optimalizálása érdekében.


Az új 6280 Absolut CVT, hasonlóan a többi STEYR kommunális traktorhoz, Euro III rendszeradapterrel ellátott kommunális vázzal is kapható, amelyet egész éves működésre terveztek, így szükségtelen a rögzítőrendszerek szezonális cseréje. Lehetőség van arra is, hogy a traktort gyárilag homlokrakodóval rendeljék meg. Opcionálisan akár hat hidraulikus csatlakozás, első hárompontos felfüggesztés és egyéb extrák, például QKMS keresztirányú forgalomfigyelő rendszer és fűtött első, illetve hátsó ablakok állnak rendelkezésre a téli üzemhez.

A Zasso által gyártott AGXTEND XPower XPA egyesíti az XPower XPU egység bevált képességeit a hidraulikus kar sokoldalúságával, lehetővé téve ennek a gyomirtási megoldásnak az előnyeit a nehezen hozzáférhető területeken, például töltéseken, vagy védőkorlátok mellett/alatt. 1,2 méteres munkaszélességével, 1,0-5,0 km/h munkasebességével és 8 voltos kapacitásával a gyomok, köztük az invazív növények és a vegyszerálló gyomok azonnali elpusztítására alkalmas rendszer gyors és hatékony, környezettudatos gyomszabályozást biztosít.