Az Agroinform.hu portál csapata ellátogatott Nyíregyháza határába, hogy kamerával is megörökítse a Valtra traktort és az elégedett gazdát, aki részletesen beszámolt azokról a kedvező változásokról, amelyeket az AgroEcoPower Hungary Kft. által elvégzett motorteljesítmény-optimalizálás után tapasztalt.

Olyan traktor esetén is megéri az AgroEcoPower Hungary Kft. által elvégzett motorteljesítmény-optimalizálásba fektetni, amely már nem a legújabb technikát képviseli, hiszen így a kicsit öregebb erőgépeket is megkímélheti – és ezáltal még tovább használhatja majd a gazdálkodó. A plusz lóerőknek köszönhetően a traktort többféle munkára is befoghatja a termelő, így jobb lesz a gép kihasználhatósága is. Ezekről az előnyökről számolt be Balogh Gábor mezőgazdasági vállalkozó, aki fia javaslatára döntött a motorteljesítmény-optimalizálás mellett.

"Mielőtt a traktor motorteljesítmény-optimalizálás mellett döntöttünk volna, megkérdeztem a szervizesünket is arról, hogy mit szól ehhez a beavatkozáshoz.

A szervizesünk is ajánlotta az optimalizálást és ő is alátámasztotta azokat az előnyöket, amelyeket az AgroEcoPower Kft. szakemberei felsoroltak az optimalizálás javára.

Most már a saját tapasztalataimról is be tudok számolni és én is csak ajánlani tudom mindenkinek a motorteljesítmény-optimalizálást. Konkrét példával élve, egy 4,5 méteres Rapid vetőgépet húzok ezzel a Valtrával és a korábbi munkatempónkhoz képest most gyorsabban és könnyebben is tudja vinni a traktor ezt a munkagépet.

Az üzemanyag fogyasztás is kevesebb lett – és az előbb említett előnyöknek köszönhetően a területteljesítményem is megnőtt.

A korábbi, 8-9 km/h sebességhez képest, most 10-11 km/h-val haladunk

sőt, ha a talaj úgy van előkészítve, akkor 12-13 km/h-val is mehet a munka.

Sokkal jobban ki tudom most már használni a munkagépeimben rejlő lehetőségeket."