A Bartifarm Kft. 20 éve ugyanazokkal a kiváló gyártókkal dolgozik. Nem változtatott a célközönségen sem: kizárólag munkagépeket kínál szőlészetekbe, gyümölcskertészetekbe. Megbízható márkáik között szerepelnek a LOCHMANN, FISCHER, KMS, LIPCO, INFACO, FAUSTINI gyártók gépei.

A metszés az egyik legfontosabb folyamat a gyümölcs- és szőlőművelésben, amely komoly szakértelmet és nagy élőmunka ráfordítást igényel. A hagyományos metszési munkákat egyre többen gépek bevonásával próbálják megkönnyíteni.

A csonthéjas ültetvényekhez a fűrésztárcsás gépek használata célszerű. A Bartifarm Kft. által kínált KMS fűrésztárcsás síkfalmetsző a nagy igénybevételekhez lett tervezve, melynek vágósíkja egyedülálló módon, biztonsági elcsuklással is rendelkezik.

KMS fűrésztárcsás síkfalmetsző vágósíkja egyedülálló módon biztonsági elcsuklással is rendelkezik.

A gép vágósíkja "L" alakot formáz. A felső vízszintes vágósík 2 méter széles, ennek csuklópontja 5,5 méter magasan is lehet. A függőleges sík 2,8 méter, melynek alsó 80 cm-es darabját külön, manuálisan is állíthatjuk.

A gép alsó fűrésztárcsái helyett akár vágókéseket is használhatunk. A vágósíkokat függőlegesbe állítva a teljes vágási sík hossza 4,8 méter, melyet 8 méter magasságig is felemelhetünk. Ilyen gépeket már szántóföldi növénytermesztők is használnak a területek szélén burjánzó erdőségek beszegésére.

A fűrésztárcsák akár 10 cm átmérőig is képesek dolgozni. A gép tárcsáinak meghajtása a traktor három pontjára helyezett saját hidraulika ellátó rendszerről történik, míg a gép munkahengereinek mozgatásáról a traktor egy hidraulikaköre egy elektrohidraulikus blokkon keresztül gondoskodik. A gép vágási formájának kialakítását egy Joy-Stick pulton állíthatjuk be.

KMS VS FEL S400 Síkfalmetsző intenzív ültetvényben.

Az intenzív ültetvényekhez kisebb átmérőjű tárcsás gépet, vagy alternáló késes, ujjas vágószerkezetet használhatunk. Ezek  szintén KMS gépek, de más kialakításúak. Szebb és tisztább vágási sebeket hagynak. A gép méretét a vevő igényeihez igazítják. A vízszintes vágótag már érzékeli a jégháló támrendszer elemeit és kitér az akadályoknál.

Akármilyen gépi előmetszést is végzünk, mindenképp szükség van egy finomító végmetszésre, melyet már a kézi erő kímélésével, nagyrészt elektromos metszőollókkal végeznek.

A Bartifarm Kft. 2005 óta forgalmazza az INFACO elektromos eszközöket. A francia gyártó készítette a világ első elektromos metszőollóját 1984-ben. Az ELECTROCOUP F 3015-ös széria már a típus 8. generációja.

Electrocoup F3015 elektromos metszőolló.

A legmodernebb akkumulátorral, cserélhető vágófejekkel és különféle hosszabbítókkal is rendelhető az eszköz. Az egyszerű programozhatóság segítségével a felhasználó saját ízlése szerint állíthatja be az olló működését (nyitási méret, átlapolás, vezérlés beállítása).

Az általánosan használt akkuval több más elektromos eszköz is kompatibilis: drótos szálvessző kötöző, láncfűrész, törzstisztító, virágritkító stb.

15 év alatt több száz hazai szőlészetbe, kertészetbe sikerült eljuttatnunk a kiváló minőségű termékeket.

Fontos kiemelni, hogy az INFACO összes eszközének szervizelést cégünk végzi!

FAUSTINI FTP típusokat kifejezetten Ágaprításhoz, zúzáshoz ajánlják.

Ágaprításhoz, zúzáshoz  a nehéz kivitelű FAUSTINI FTP típusokat ajánljuk. Ezeket erősített házszerkezettel és hajtóművel szerelik fel, ezáltal a többéves kíméletlen munka sem okoz a paláston elváltozásokat. A zúzógépeket kaszálótárcsával, damilos tőköztisztítóval és lapátos vagy műanyagszálas rőzsesöprűvel is felszerelhetjük.

További információkért, tájékoztatásért, referenciákért forduljon bizalommal a Bartifarm Kft. munkatársaihoz.

Bartifarm