Az Agro-Békés Kft. közleménye szerint több mint két éve árasztják el olyan információk a piacot, miszernt a cég csődbe ment, megvették, nem kap már terméket a gyártótól, az Agro-Békésnek felmondták az importőri szerződését, és más lesz rövid időn belül az importőr.

A vállalat írásban válaszolt a fenti állításokra. Ez alapján az Agro-Békésnek a mai napig érvényes importőri szerződése van a Case IH márkára vonatkozóan, azonban a CNHI, a Case IH gyártója szóban felmondta a céggel kötött szerződést.

Ahogy írják: "hatalmas meglepetésként ért minket, amikor a CNHI részéről arról informáltak bennünket, hogy más céggel kívánnak magyarországi importőri szerződést kötni, valamint a mi szerződésünket fel kívánják mondani. Teljesen érthetetlen számunkra ennek a döntésnek a háttere, hiszen cégünk jelenleg hét telephelyen közel 120 alkalmazottal látja el ezt a feladatot az ügyfelek magas színvonalú kiszolgálásával a középpontban. Átgondolatlannak érezzük mind a CASE IH géptulajdonosok, mind cégünk szempontjából a döntést."

Case IH

Az Agro-Békés váratlannak és érthetetlennek tartja a gyártó döntését – fotó: agrobekes.hu

A közlemény kitér arra is, hogy a CNHI ezen lépése megfosztja az Agro-Békést a megfelelő színvonalú szolgáltatás biztosításának a lehetőségétől, hiszen a mostani helyzet az Agro-Békés Kft. tulajdonosainak jelentős anyagi ráfordítása nélkül fenntarthatatlan, mert a gyártó szinte semmilyen probléma kezeléséből nem veszi ki az anyagi részét. Ilyenek: a gépek szállítási késedelme, számos esetben 2-20 hetes szállítási határidő alkatrészek esetében, értékesített gépeknél nincs még gyári megoldás az általuk is ismert hibákra – sorolják. Ezekben a helyzetekben a cég korábban demó vagy használt traktorokat/kombájnokat biztosított a vevőik részére saját költségen, hogy a vevőket a lehető legkevesebb kellemetlenség érje.

A közlemény leszögezi, hogy a cég ebben a rajtuk kívülálló okok miatt megváltozott helyzetben is igyekszik a CASE IH géptulajdonosok megfelelő kiszolgálását biztosítani, ameddig a CNHI az alkatrészszállítással és a garanciarendszerhez való hozzáféréssel ezt lehetővé teszi.

Az Agro-Békés Kft. 17 éve képviseli Magyarországon a CASE IH márkát, korábban márkakereskedőként, 2013. november 15-től importőrként. Mivel az Agro-Békés Kft.-nek a CASE IH márka képviselete jelenti a főtevékenységet, ezért ennek megszűnésével a cég teljes működésének folytatása kérdésessé válik.

"A jövőben esetlegesen felmerülő kellemetlenségek esetén kérjük az Önök türelmét" – zárul a közlemény.

Forrás: Grósz László, Grósz Gábor, Pribelszki Péter