A kertészeti géptámogatás talán legkeresettebb eszközei a permetezőgépek.

A Szegána Kft. kínálatából a Caffini Reverse fordított légáramos axiálventilátoros ültetvénypermetezők előnyeivel kezdjük a sort:

  • Munka közben nem szór permetlevet a traktor felé – így a gépkezelő irányába sem jut a vegyszerből.
  • A légáram által lesodort lombot nem szívja fel.
  • Hatékonyabb permetezést biztosít a növénykultúrákban, jobban borítja a fonákoldalt és a gyümölcsöket is.
  • Biztonságosabb a használatuk a kezelő számára – mindamellett környezetkímélő és takarékos gépek.
  • A Caffini Reserve gépek nagy teljesítményűek, azaz 63.000 légköbméter/óra teljesítményre képesek.

Caffini

fotó: Szegána Kft.

A Caffini Reserve gépek hagyományos, magasnövésű almásban és diósban is használhatóak, hiszen akár 12 méteres magasságban is egyenletes permetet terítenek.

Szőlősgazdák vagy az intenzív, kordonos rendszerű gyümölcsösök termelői számára a legpraktikusabb gép a radiálventilátoros Caffini Booster.

A Caffini Booster használata mellett – az alulról érkező légáramnak köszönhetően – a levelek fonákja és a termés is gyönyörűen kezelhető.

Ezek a gépek máris jól ismertek és közkedveltek a hazai kertészek körében.

A magyar gazdák elmondásai alapján 30-50%-os megtakarítást tapasztalhatnak a termelők a hagyományos permetezőkről Caffini Boosterre való váltás után.

Caffini Boosterfotó: Szegána Kft.

Szabadföldi kertészeteknek ajánljuk:

A vontatott kialakítású Caffini permetezőgépek a legnépszerűbbek a gazdálkodók körében. Ezek hidraulikus nyitással, számítógépes vezérléssel és 2400-tól 6000 literes tartállyal rendelhetőek.

Opcióként légzsákos rendszer is rendelhető ezekhez a gépekhez, amellyel pontosabb munkavégzés valósítható meg – sőt, még kisebb szél esetén is precízen lehet velük dolgozni.

Caffini vontatottfotó: Szegána Kft.

A légzsákos rendszerre kivételesen kedvező akciót hirdet a Szegána Kft.: a közelgő AGROmashEXPO ideje alatt a légzsákos rendszerhez 50%-os kedvezménnyel juthatnak hozzá a gazdák, új permetezőgép vásárlása esetén!

2017 újdonsága továbbá a Teejet Aeros 3 az 1-ben számítógép, amely a precíziós gazdálkodás egyik legkorszerűbb vezérlőegysége, és opcionálisan rendelhető a Caffini permetezőgépekhez.

A Teejet Aeros computer haladásisebesség-arányos kijuttatást tesz lehetővé, valamint sorvezető GPS-ként is működik. Az eszköz automata szakaszolásra és hozamtérkép-arányos kijuttatásra is alkalmas. A számítógép ISOBUS-os monitorja más ISOBUS-kompatibilis munkaeszközökkel is kommunikál.

Még koránt sincs vége a gépújdonságoknak!

Caffini Strikerforrás: Caffini gyári fotó

A Caffini óriása, a Striker névre keresztelt önjáró permetezőgép a szabadföldi kertészetek és a csemegekukorica-termesztők csúcsgépe.

A Caffini Striker ettől az évtől már 175 centiméteres hasmagassággal, 24 méteres munkaszélességgel és 4000 literes tartállyal is rendelhető.

Íme egy kis videós ízelítő a Szegána Kft. több mint 15 gépmárkát felölelő kínálatából – munka közben!

Mitől ilyen kedvező az EVERUN rakodók ára?

Az EVERUN márka egy különleges koprodukció gyümölcse. Német tervezőmérnökök munkájának és a kínai gyártásnak köszönhető az EVERUN rakodók jó minősége, mégis kedvező árfekvése.

A német tervezés kompromisszumok nélküli precizitását és a kínai gyártás hatalmas volumenét tekintve nyugodt szívvel elmondhatjuk, hogy az EVERUN rakodók megalkotásakor két "gépgyártó nagyhatalom" is beleadta ezekbe a gépekbe a tudása legjavát.

EVERUN rakodókfotó: Szegána Kft.

Természetesen mindezek hasznát a gazdálkodók "fölözhetik le" – hiszen ezeket az európai elvárásoknak megfelelő gépeket a hagyományos német gyártmányú rakodógépek árához képest a harmadáért vásárolhatják meg.

Az AGROmashEXPO-kiállításon mindenki számára megtekinthető lesz az EVERUN rakodók csúcsgépe, az ER 2500-as típusú homlokrakodógép teleszkópos gémmel.

Mit tud ez az eszköz?

  • 2,5 t emelési kapacitást
  • 4,5 m emelési magasságot, továbbá

az EVERUN ER 2500-as típusú homlokrakodógép gazdag alapfelszereltségének része: az elektromos irányváltó, a joystick, a hidraulikus eszközcsatlakoztatás, a hidraulikus 3. kör, a tolatókamera – opcióként pedig rendelhető hozzá klíma!

Kiknek ajánljuk?

Everun munka közbenfotó: Szegána Kft.

Vegyes gazdaságok, állattartó telepek gazdáinak ajánljuk ezeket a gépeket elsősorban, ám mivel az EVERUN rakodók összkerekes targoncaként is kiválóan használhatóak, ezért tüzéptelepekre is ajánljuk őket.

A téli időszakban is bármelyik gazdaság praktikus és jól kihasználható gépei lehetnek telephely-karbantartásra, hiszen raklapvillától a tolólapokon, hókanalakon át a seprőgépekig szinte minden adapter csatlakoztatható hozzájuk.

Állattartó telepek korszerűsítése – középpontban a zöldtakarmány betakarítása

"Ha bekerült a takarmány, nagy baj nem érheti a gazdát"

Minden jószágtartó ismeri a régi mondás jelentését, amely rávilágít a kellő mennyiségű téli takarmány jelentőségére, amely az állattartás alapját képezi.

A takarmánybiztonság fogalma mára nem csupán mennyiségi követelményeket támaszt, hanem a minőségi elvárások is óriási szerepet játszanak.
Mascar

A jó minőségben, egyszerűen és gazdaságosan tárolható szálastakarmány betárolásához ajánljuk az állattartó telepek korszerűsítése pályázatokba is beilleszthető Mascar Monster változókamrás bálázókat.

A Mascar Monster prémium gépek számítógépe segítségével a fülkéből állítható a bálák mag- és palástnyomása, valamint a bálaméret 80-tól 170 centiméteres átmérőkig.

Kiemelt előnyük, hogy nagyon könnyű ezeknek a gépeknek a hajtása, valamint mechanikus kamralakatolással rendelkeznek,

ezen tulajdonságoknak köszönhetően pedig akár egy 90 lóerős MTZ traktorral is üzemeltethetőek a Mascar Monsterek szalmabála-készítés esetén.

A hazánkban is egyre divatosabb, kiváló táplálóértékkel bíró zöldbálák készítéséhez szecskázóval is rendelhetők a Mascar Monster bálázók.

Az AGROmashEXPO meglepetéseként egy limitált szériás Monster is megtekinthető majd a Szegána Kft. standján, különleges fekete fényezéssel.

Újdonság továbbá, hogy a Mascar Diavel típusú bálázó bálacsomagoló géppel egybeépített munkagépkapcsolatként is megrendelhető. A bálacsomagolóval egybeépített bálázót kifejezetten nagy mennyiségű szenázs betárolásához ajánljuk.

A nagy teljesítményű Mascar Diavel bálázók 120-as és 130-as bálaméretre és percenként 1 már becsomagolt bála elkészítésére képesek.

Mascar Diavelfotók: A Mascar gyári felvételei

A Szegána Kft. akciókkal, a megszokott, kiváló minőségű gépekkel és izgalmas újdonságokkal várja partnereit az AGROmashEXPO ideje alatt.