A letolásos technika előnyei

A letolásos ürítésnek nem jelent gondot, amikor egyenetlen, lejtős talajon kell lerakodnunk, akármilyen nagy letolókocsival. Mivel a szállított anyag (szemes, siló, trágya, stb.) hátrafelé lerakodásakor nem kell megemelni a felépítményt, vagyis a súlypontot, nincs borulásveszély. Nagyon fontos előny az is, hogy alacsony épületben, vagy más magassági korlátozás esetén (villanyvezeték, egyéb szerkezet az ürítés környezetében), a kocsi gond nélkül befér, vagyis szintén nem lesz gondja a leürítéssel. Mivel a terményhalomra rá tud tolatni, és a letolás szinte eltolja, amit le kell rakodni, magasabb halmot lehet vele elérni, ritkábban kell rakodógéppel „rendezni” a halmot.

Fliegl pótkocsi

A letolásnál nincs billentés, így az ASW letoló kocsi használható alacsony épületekben is – fotó: Fliegl

Fliegl pótkocsi

A letoló rendszernek köszönhetően gyors és biztonságos az ürítés – fotó: Fliegl

Fontos megjegyezni, hogy a hátrafelé lerakodáskor a legkevésbé szennyezi egymást a szállítmány és a kerék, vagyis nem lesz földmaradvány a terményben és kevesebb lesz a lepakolás utáni eltávolodáskor a szétszórt, széthordott értékes anyag. A hátraürítés miatt a kocsin nincs szélességi korlát a felszerelhető gumik méretét tekintve, a legtöbb típusra a 20 tonna össztömegűtől kezdődően 750/45 R 26,5 nagy teherbírású radiál abroncsok is választhatók, így csökkenthető a talajtömörítés, és biztosabbá válik a nedves talajon a lejutás a szántóföldről.

Tudtad, hogy a www.fliegl.hu/kapcsolat weboldalon pár kattintással már kérhetsz is egy ajánlatot bármelyik eszközre?

Rendkívül széles a Fliegl ASW palettája

, amelyet „modul-elv” alapján terveztek: alapból nagy térfogatú, 11 tonna össztömegtől 34 tonna össztömegig, 20 m3 térfogattól, 55 m3 térfogatig, minden esetben a szállítási feladatokhoz alkalmazkodva. Attól függően, milyen fajsúlyú anyagok jelentik az elvégzendő munkák zömét, lehet a járművet „optimalizálni”. Lehetővé válik a kis fajsúlyú terményekkel (fűsiló, napraforgó, repce stb…) teljesen „kiterhelni”, és ezáltal jól kihasználni a szerelvényt. Nagy előnye a letoló rendszernek még, hogy laza természetű fűsilóknál menet közben tömöríteni is lehet velük, ezzel is segítve a jó „kiterhelést”.

Fliegl pótkocsi

A maximális kihasználtság garantált a betakarítás közben is – fotó: Fliegl

Fűsilóknál a menet közbeni tömörítés segíti a kiterhelést

Fűsilóknál a menet közbeni tömörítés segíti a kiterhelést – fotó: Fliegl

Egyszerű, kettős működésű, karbantartás- és probléma mentes munkahengerek végzik a letolást, gyorsabban, mint a billentősök teleszkópos munkahengere. Sokkal kisebb olajmennyiséget igényelnek, mert könnyebb letolni, mint felemelni a rakományt. Jól szabályozható, lassítható/gyorsítható/megállítható a letolófal. Ez a tulajdonsága lehetővé teszi, hogy további munkaműveletek elvégzésére lehessen használni a Fliegl ASW Gigant pótkocsit, tovább növelve a kihasználását és megtérülését. Kiváló „láncnélküli” intenzív trágyaszóró lehet, 400 vagy 500 mm átmérőjű csigával pedig a kombájnt kiszolgáló átrakó kocsi. Növeli a megtérülést, hogy „egy jármű, egy vizsga, egy adó, egy biztosítás, egy hely az udvaron” a velejárója ennek a szállítóeszköznek.

trágyaszóró

A letolókocsi egész évben bevethető, többek között trágya szórásra is – fotó: Fliegl

átrakókocsi

A Fliegl átrakótechnika a legmagasabb szállítási teljesítményt szolgálja – fotó: Fliegl

Telepi munkákhoz, a legkisebb változat egy tengellyel készül, a letolás nyújtotta számos előnyökkel

Emellett a Fliegl kínál depóból trágyaszóráshoz, hét méretben, zömében egytengelyes, letolós ADS trágyaszórókat is.
Egy szó, mint száz: a Fliegl hazai gyártási hátterű, ASW Gigant, letoló rendszerű eszközei azÁTK–ban pályázó állattartók számára ideális, gazdaságos, jól megtérülő választás. A FLIEGL ABDA Kft. üzletpolitikájában egy fontos szempont, hogy az eladás után is törődik a termékkel és a vevővel, hiszen magyar gyár és szerviz háttér áll a vevők szolgálatára, így a problémamentes beüzemelés és a pótalkatrész ellátás többé nem okoz gondot!

Válassz Te is hazai gyártótól megbízható, minőségi eszközt az eredményes munkavégzés érdekében! Keresd bizalommal a Fliegl értékesítő kollégákat, örömmel és szakértelemmel segítenek Neked is megtalálni a munkavégzéséhez leginkább alkalmas terméket:

E-mail: sales@fliegl.hu
Telefon: +36-96-553-303