A HABI Kft. közel három évtizede a gazdák megbízható partnere. Mi minden történt ezalatt a cég életében?

Az elmúlt időszakban elképesztő sikereket értünk el és a mezőgazdasági gépalkatrész-piac domináns szereplőjévé váltunk. Szeretjük, amit csinálunk, ami hozzájárul ahhoz, hogy a cég stabilan növekedett és a profitunk évről-évre nő. Az elmúlt 30 év során bővelkedtünk fejlesztésekben, merész és újító ötletek megvalósításában, nyitottuk szaküzleteket országszerte, egyre több kolléga vesz részt a folyamatokban, és ahogy eredményekben, úgy jelentős mérföldkövekben és izgalmas fordulatokban sem volt hiány az elmúlt 30 évben.

Az induló termékportfólió többnyire MTZ alkatrészekből állt, mára azonban termékeink sora a nyugati gépek alkatrészeivel, univerzális termékekkel bővült, és múlt hónapban érkeztünk el egy fontos mérföldkőhöz, hiszen cégünk az IRUM Magyarország Kft-vel kötött megállapodás keretein belül TAGRO és TAG traktorokat értékesít.

A megújult székesfehérvári HABI üzlet vevőtere

A megújult székesfehérvári üzlet vevőtere – fotó: HABI Kft.

Családi vállalkozás az Önöké? Kik dolgoznak a cég vezetésében a családból, és hány alkalmazottal működik a kft.?

Igen, családi vállalkozásként működünk. 1992-ben édesapánk, Harkai Péter alapította a céget üzlettársával, majd egyszemélyes vállalkozásként vitte tovább, és ezután egy ideig egyedül építette. Jelenleg is édesapámon keresztül futnak össze a szálak, ő minden részfeladathoz ért, és mindent tud, ami a vállalkozás belső életében zajlik. Pár éve mi is csatlakoztunk hozzá testvéreimmel, így a család erőforrásai becsatornázásra kerültek a vállalkozás működésébe. Jelenleg 149 munkavállalót foglalkoztatunk országszerte. Csapatunk folyamatosan bővül a céggel együtt, így mindig nyitottak vagyunk az új kollégákra, tehetségekre.

A HABI webáruház nemrégiben látványos átalakuláson esett át a digitális kihívásoknak megfelelve. Teljesen új, minden szempontból modern alapokra helyezve. Mit jelent ez az átalakulás pontosan?

Technikailag modern, könnyen kezelhető, mai kornak megfelelő oldalt álmodtunk meg és hoztunk létre csapatunkkal. Az új webáruházzal célunk, hogy vásárlóink még könnyebben tájékozódhassanak a HABI folyamatosan bővülő kínálatáról. Egy jól áttekinthető és egyszerűen kezelhető webshopban várjuk a leendő és meglévő vásárlóinkat, amit folyamatosan újabb kényelmi funkciókkal bővítünk.

Miért hasznosabb, kényelmesebb, informatívabb ez a felület most a gazdálkodóknak?

Webáruházunk már mobilon is elérhető, így a megrendeléseket pár perc alatt leadhatják vásárlóink, akár a traktorból vagy épp kényelmesen, otthon a kanapéról. Továbbfejlesztett, interaktív keresési funkciót építettünk az oldalba, hogy vásárlóink sokkal könnyebben rátaláljanak a keresett termékekre. Sokkal egyszerűbben kereshetik meg a látogatók a különböző alkalmazási területekre megfelelő alkatrészeket, munkagépeket és kiegészítőket, illetve azok termékadatait és a rájuk vonatkozó dokumentációkat. Új képformátumok kerültek feltöltésre, egy-egy cikk mellett több kép is szerepel, amelyek segítik a termékek megismerését. Számos helyen találnak méretezett ábrát vagy műszaki rajzot is a látogatók, ez nagyban megkönnyíti az otthonról döntést.

A Hódmezőváráshelyi bolt az új arculattal

A hódmezővásárhelyi HABI-üzlet is új arculatot kapott – fotó: HABI Kft.

Milyen kategóriákban milyen termékeket árusítanak?

A főmenüt is átalakítottuk, 5 főkategóriára osztjuk a 34.500 jelenleg megtalálható termékünket. Válogathatnak a látogatók a traktor- és járműalkatrészek, kertészet, erdészet és állattenyésztés, komplett munkagépek, munkaeszközök, munkagép- és eszközalkatrészek, illetve műhely, szabványos alkatrészek között.

Felmerült-e mostanában szállítási nehézség a világban jelen levő különböző körülmények miatt, vagy bármely terméket azonnal, raktárról ki tudnak adni?

Mind a webáruházunkba leadott rendelések szállítása, mind a szaküzleteinkbe történő pontos szállítások elsőbbséget élveznek munkánk során, ezért csapatunk folyamatosan azon dolgozik, hogy partnereink és vásárlóink a vírushelyzetben se érezzenek hiányt egy későn érkező cikk miatt. Szerencsés helyzetben vagyunk, hiszen célpiacunknak, termékkörünknek és beszerzési forrásainknak köszönhetően közelítünk a bármit azonnal kiszolgáláshoz. Országos szaküzlet-hálózatunknak és folyamatosan töltött raktárjainknak köszönhetőn vásárlóink 95%-át azonnal ki tudjuk szolgálni, vagy pár napon belül be tudjuk szerezni a termékeket.

Milyen terveik, céljaik vannak a jövőre nézve?

A fejlődés dinamikáját igyekszünk fenntartani és tovább növelni, fejleszteni az elkövetkezendő években is, illetve fontos a versenyképességünk további javítása. Ennek érdekében a HABI működésének valamennyi szegmensében folytatjuk a fejlesztéseinket. A termékfejlesztés csak egy ezek sorában, szolgáltatásaink színvonalának emelésére vagy az ügyfélélmény fokozására ugyanolyan nagy hangsúlyt kell fektetnünk.

mezőgazdasági gép alkatrészek boltja Budapest

Megújult budapesti HABI-üzlet – fotó: HABI Kft.

Megjegyezhető és szerethető, egységes arculattal várja Önt is a HABI szaküzletek országos hálózata! A cég munkatársai 30 éves szakmai tapasztalattal állnak rendelkezésre. Szaküzleteik széles árukészletet és egyedi igényekre is megoldást jelentő termékeket kínálnak Nagykanizsától Vásárosnaményig!

Amennyiben inkább online vásárolna, a szintén megújult HABI webáruházat érdemes felkeresnie!