Több mezőgép-kategóriában a szabályok újraírásával szeretné búcsúztatni 2023-at a New Holland, a gyártó mérnökei ugyanis, a „legjobbat a legjobbaknak" elvét követve, az év legfontosabb újdonságait meghagyták a november 12-18. között tartott hannoveri Agritechnica kiállításnak. A világ legnagyobb agráripari és -technológiai kiállításán a kék-sárga színek alatt mutatkozik be a CR 10.90-es világrekorder rotoros kombájnok teljesítményén túllépő új betakarítógép-vonal, de az olyan új erőgépeken keresztül, mint a T7 Methane Power LNG, a gazdák azt is felfedezhetik, milyen lehetőségeket tartogat, ha a 270 LE teljesítmény fenntartható bioüzemanyaggal párosul, ahogy azt is, mire képes 100% elektromos meghajtással az univerzális T4-es traktorcsalád – írja sajtóközleményében a AGROTEC Magyarország Kft.

Hozzáteszik, hogy az új ikerrotoros kombájn átfogó koncepcióját a szakmai bizottság a kiállítás aranyérmével díjazta, míg az alternatív meghajtású traktorok portfóliójában az új T7 és T4 New Holland traktorok ezüstérmet nyertek.

A hannoveri Agritechnica kiállításon a New Holland szakmai újdonságai:

  • Bemutatkoznak a márka alternatív meghajtású traktorkínálatának új modelljei, támogatva a gyár 2006-ban létrehozott Clean Energy Leader stratégiáját.
  • November 12-én, 10 órakor a helyszínen mutatkozik be az új rotoroskombájn-koncepció.
  • Új digitális megoldásokat, munkavégzést könnyítő automatizációkat ismerhetnek meg és tesztelhetnek a termelők a precíziós gazdálkodáshoz átfogó rendszer biztosító Precision Land Management szoftvercsomag részeként.
  • Bemutatkoznak az új Power Command full powershift váltóval és PLM Intelligence rendszerrel szerelt hosszú tengelytávú New Holland T7 traktorok a 230-260 LE tartományban.

A standon (3-as csarnok, A48-as stand) a látogatók átfogó képet alkothatnak a márka jelenlegi gép- és szolgáltatási palettájáról, beleértve a frissen bemutatott valamennyi kiegészítőt minden gépcsalád esetében – csúcsteljesítményű traktorok, alsó középkategóriát képviselő erőgépek, speciális erőgép-kategóriák, betakarítógépek, bálázók, szecskázók, építőipari gépek.

A technológiák sorát úgy állították össze a márka szakértői, hogy a bemutatott fenntartható mezőgazdasági termelőmunkát és a digitális átállást támogató fejlesztések üzemi mérettől függetlenül igazodjanak a kis-, középgazdaságok és a mezőgazdasági nagyüzemek igényeihez – áll a sajtóközleményben.

„Az Agritechnica a legfontosabb találkozó európai és világszintű léptékben is, ezért nem hagyhattuk ki a lehetőséget, hogy jelenlegyünk, beszéljünk azokról a legutóbbi innovációkról, amelyek megváltoztatják a mezőgazdaság jövőjét. Mindig az élen járunk, amikor olyan technológiákra terelődik a szó, amelyekkel partnereink hatékonyabban, fenntarthatóbban dolgozhatnak. A standunk sztárja az új kombájnunk lesz, amelyet először leplezünk le egy különleges bemutató részeként – mondta el a kiállításhoz kapcsolódóan Carlo Lambro, a New Holland elnök vezérigazgatója.

New Holland CR kombájn

New Holland CR kombájn – Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Az aratási rekord visszaszerzése cél, az Agritechnica-arany már a zsákban van az új New Holland CR kombájnnak

A közleményben kiemelik, hogy az új New Holland kombájn mutatkozik be a nagyközönségnek a 2023-as Agritechnica kiállításon, amelyet a mérnökök új lépcsőfoknak szánnak a nagyteljesítményű kombájnok evolúciójában. A kimondottan teljesítménybajnoknak megálmodott gép alapját a jelenlegi legnagyobb New Holland CR 10.90-es jelenti, a továbbfejlesztésekkel az új zászlóshajó úgy biztosít az elődnél nagyobb területteljesítményt, hogy alacsonyabb szemveszteséggel és törtszemaránnyal végzi a munkáját.

az Agritechnica-arany már a zsákban van az új New Holland CR kombájnnak

Az Agritechnica-arany már a zsákban van az új New Holland CR kombájnnak – Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Lars Sorensen, a New Holland kombájn és vágóasztal üzletágának vezetője szerint a gép megalkotásakor figyelembe vették a partnerek visszajelzéseit, illetve a kihívásokat, amelyeket az egyre nagyobb terméspotenciállal rendelkező fajták betakarítása jelent az időjárás-változás miatt egyre zsugorodó időablakok mellett. „Ez a kombájn felülírja a játékszabályokat a piacon, olyan új szintet képvisel ugyanis a hatékonyság terén, ami állja a versenyt bármely konkurenssel" – fogalmazott.

Az új kombájnkoncepció kiforrottságát jól jelzi, hogy azt az Agritechnica szakmai zsűrije a kiállítás előtt aranyéremmel díjazta – emeli ki a közlemény.

„A David Wilkie vezetésével, a CNH Industrial szakértői által radikálisan megújított design alatt egy olyan különleges, új betakarítógépet találunk, amely a részek újragondolásával olyan csomagot állított össze, amely a jelenlegi alapokra épülve a hatékonyság egy eddig nem látott szintjét hozza el. Az egész csapat fantasztikus munkát végzett azzal, hogy még többet hozott ki a világrekorder kombájnunkból, büszkén mutatjuk be a világnak" – tette hozzá Carlo Lambro.


New Holland T7 Methane Power LNG

New Holland T7 Methane Power LNG – Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Az alternatív hajtás a nagytraktorok világában is: érkezik a New Holland T7 Methane Power LNG

A New Holland folytatja a menetelést az alternatív hajtású traktorok fejlesztése terén is.

Hannoverben bemutatkozik az első metánhajtású nagytraktora, a 270 LE-s teljesítményre képes T7 Methane Power LNG (Liquified Natural Gas) személyében. Az új, speciális design mellett és egyedi „clear blue" kék színben bemutatkozó erőgép a kétszeresére növeli a gazdák mozgásterét. A koncepció ugyanis szakít a T6.180 Methane Powerben megismert sűrített földgáz erőforrással (CNG), helyette a szabadalmaztatott, aktív hőmérséklet-szabályozott folyékony metán üzemanyag egy, a dízel üzemanyagtartály kivitelével egyező, rozsdamentes acél tankban kap helyet. A megoldás megnégyszerezi a biogázhajtású traktor üzemanyagkapacitását, ami az olyan hatékonyságnövelő digitális megoldásokkal, mint a modellekbe kerülő PLM intelligence precíziós gazdálkodáshoz tervezett szoftveres megoldásai, a SideWinder UItra kartámasz vagy a 12 colos IntelliView monitor, hosszú üzemórákat biztosít ezeknek az erőgépeknek.

A helyszínen debütál a New Holland egy másik alternatív traktorkoncepciója is, a New Holland T4 Electric Power ugyanis az első 100%-ban elektromos hajtású „mindenes" utility traktora a márkának.

New Holland T4 Electric Power

New Holland T4 Electric Power – Fotó: AGROTEC Magyarország Kft.

Hatékonyságnövelő technológiák sora: új váltómű, továbbfejlesztett MyPLM Connect precíziós gazdálkodási szoftvercsomag, új T7.340 HD erőgépek

A New Holland a magyar gazdálkodók körében népszerű hosszú tengelytávú T7 LWB traktormodelleknél is mutat be újdonságokat novemberben. A T7.260 típussal bezárólag az AutoCommand fokozatmentes váltók mellett választható erőáttételi rendszert jelent majd a legendás megbízhatóságáról ismert, robusztus Power Command full powershift váltó. Ez az akár 19 áttétellel is elérhető hajtás azokban a gazdaságokban lehet ideális választás, ahol főként talajmunkákhoz keresnek strapabíró erőgépeket. Fejlesztéseknek a T7.230-T7.260 LWB AutoCommand modellek sem maradnak híján, ezekhez az erőgépekhez új frontfüggesztés-vezérlő, nagyobb, 465 literes üzemanyagtank és az ultracsendes Horizon Ultra fülke is elérhetővé válik.

A kiállításon mutatkozik be hivatalosan a T7-es traktorcsalád új zászlóshajójának szánt T7.340 HD modellje is, amely számos jó tulajdonsága között ott találjuk a piaci szegmens legnagyobb, 630 literes üzemanyagtankját, az 50%-kal kitolt szervizintervallumokat vagy épp az olyan alapfelszereltségbe tartozó automatikákát, mint az integrált nagy kockabálakészítés-vezérlés, ami akár 12%-kal képes a bálakészítés üzemanyagigényét csökkenteni. A kiállítás során a CX kombájnokhoz és a BigBaler bálázógép-sorozathoz is megismerhetővé válnak fejlesztések, ahogy a precíziós gazdálkodást leegyszerűsítő MyPLM Connect szoftvercsomag esetében is új, hatékonyságot és fenntarthatóságot szolgáló együttműködések mutatkoznak be november 12-18. között.

A jó ügyeket is tovább támogatja a New Holland

A New Holland az Agritechnica szerepvállalásához kapcsolódóan kiemeli, olyan jó ügyek támogatásával sem hagy fel, mint az agráripari innovációkban szerepet vállaló hölgyek munkáját elismerő Nők a mezőgazdaságban díj (Women in Ag Awards) – utóbbin a márka színeiben 4 nevezőt is találni. Továbbá támogatja a világszerte kedvelt Farming Simulator számítógépes játék fejlesztését – ezzel kapcsolatban akciók is várják a Hannoverbe látogatókat, illetve segíti a kiállítás ideje alatt a fiatal gazdáknak szánt szabadidős programok megvalósulását is.

Az érdeklődőket az agrárexpón az új mezőgépek bemutatói mellett élményvezetés is várja a New Holland az alternatív erőforrásokat használó gépekkel – áll a sajtóközleményben.

Az Agroinform az Agritechnica kiállítás hivatalos online médiapartnere.