A DAP Kft. is különlegességekkel várta Mezőfalván, a NAK Szántóföldi Napokon az érdeklődőket. Árki István a cég képviseletében megmutatta az Agroinform stábjának, mi mindent kínálnak a gazdálkodóknak. A teljes részletesség kedvéért mindenképpen nézd meg a lenti videót, de kiemelünk néhány érdekességet!

Elsőként a Valpadana 90105 AR törzscsuklós traktort, ami fordított üzemmóddal rendelkezik, azaz az ülést, váltót, kormányt át lehet fordítani a gépben, így alkalmassá válik arra, hogy hátrafelé is jól lásson a vezetőülésben ülő személy, illetve a gép így nem csak húzásra, vontatásra, hanem toló vagy rakodási munkára is megfelelővé válik különböző adapterekkel. Törzscsuklósságának köszönhetően kicsi helyen is könnyen meg tud fordulni. Vázszerkezete hosszanti irányban el tud mozdulni, ezért erdészeti és kertészeti munkákhoz alkalmasabb, mint merev társai, és megelőzhető vele a nap végére oly sokak számára ismerős nyaki fájdalom is. Ez a gép most még a tavalyi áron szerezhető be, kertészeti pályázatba illeszthető!

No de mi az újdonság a DAP-nál?

Az olasz Marinelli gépeket nemrég kezdték el forgalmazni hazánkban, de nem új márkáról van szó, 1927 óta, tehát közel 100 éve van jelen a piacon. A talajművelő eszközökre, amiket gyártanak, a nagyon erős váz és a még jobban kidolgozott kapák, kések a jellemzőek, mert a Perugia térségében, ahol ők elkezdték a munkát, nagyon köves, kötött talajok találhatóak. A talajlazító, amely a videóban is szerepel, most extrán kedvezményes áron szerezhető be, bakháttörőkkel, hidraulikus dupla tüskés elmunkáló hengerrel együtt.

Fontos kiemelni, hogy a fix, robusztus váz, a nagy tömeg biztosítja, hogy minden körülmények között megfelelően dolgozzon a gép. Az orrkés megfordítható rajta, és fontos, hogy könnyen pótolható. A tapasztalataink azt mutatják, hogy 4.5-5 km/h munkasebesség mellett kezd a gép jól dolgozni, de ahhoz, hogy a tüskés hengerek jól visszazárják a lazított felületet, el kell érnünk a 7.5-8 km/h munkasebességet.

Kérj ajánlatot a neked megfelelő típusváltozatra, vagy egyeztess demó napot a DAP Kft. munkatársaival!

Marinelli talajművelő gép

Marinelli talajművelő gép: nagyon erős váz és alaposan kidolgozott kapák, kések jellemzik – fotó: DAP Kft.

Florida permetezőgépek is sorakoznak a kínálatban. A gyártó gépei már jelen vannak a magyar gazdák ültetvényeiben néhány éve, de a szántóföldi változatok most kerülnek bevezetésre. A kiállított gép egy nagyon magasan felszerelt, mégis kedvező, bevezető áron kínált 21 méteres kerettel szerelt verzió, ami igazán kihagyhatatlan, nem csak az ára, hanem az elérhetősége miatt is!

Florida permetezőgép

Florida permetezőgép – fotó: DAP Kft.

Főbb felszereltsége 5 tagú 21 m-es keret, légrúgós csillapítással és hidraulikus paralelogramma emeléssel és tagonkénti szűrővel. Fontos opció a 44"-os kerék, aminek a nyomtávját hidraulikusan, a fülkéből állíthatjuk! Ún. 360°-os kimosó szelep található a tartályban, ami megkönnyíti a gép kitakarítását a munka végeztével. A permetező vezérlését a jól bevált Arag Bravo 180 vezérlő biztosítja.

Florida permetezőgép

A 44"-os kerék nyomtávját hidraulikusan, a fülkéből állíthatjuk – fotó: DAP Kft.

Öntöződobok is a kínálat részét képezik, méghozzá olyanok, amelyek a szokásostól eltérően nem vízsugár nyomásával csévélik vissza a dobra a tömlőt, hanem napelemes rendszerrel. 80 méteres távolságra húzható ki az öntözőfej. Kis gazdaságok, kertészetek, lovardák és sportpályák számára jelenthet ez az eszköz megoldást, de önkormányzatok számára is segítség lehet az Irrimec E-Rain Sky dobja.

Angeloni talajlazító és Startec vegyszerező tartály

Angeloni talajlazító és Startec vegyszerező tartály – fotó: DAP Kft.

De van itt még más érdekesség is, az Angeloni olasz prémium gyártó talajlazítóját raktárkészletről érhetik el a gazdák, amelyekből nagyon sok dolgozik már a magyar földeken, és a Startec vegyszerező tartályt is érdemes megismerni. Utóbbi traktor elejére szerelhető, és így szárbontó baktériumot tudunk például kijuttatni, és utána tárcsával vagy kultivátorral bedolgozhatjuk a földbe a szármaradványt, szerves trágyához juttatva a földet.

További kérdéseiddel fordulj a DAP Kft. munkatársaihoz, vagy keresd fel a cég weboldalát!