A finn Multiva válasza: természetesen, hiszen ahány gazda, talaj és évjárat, annyiféle eltérő kihívással találkozunk a munkánk során.

Egyre többen érvelnek a nyári sekély, mulcshagyó tarlóhántás és tarlóápolás mellett, ami a talaj vízmegtartása szempontjából létfontosságú lehet. Ősszel és kora tavasszal ezzel szemben gyakran a túl sok csapadék nehezíti a gazdák életét. A folyton változó, hol extrém száraz, hol túl csapadékos időjárás, a talajélet minősége, a talajerózió veszélye mind-mind olyan kihívás, amikre a Multiva megfelelő válaszokat igyekszik adni.

A kombinátorok egyik legfontosabb előnye különösen csapadékos évszakokban mutatkozik meg. A kompaktorokkal szemben a gép nem a lezáró hengeren, hanem legalább négy tandem futóművön gördül, így nincs, ami eltömődjön és megállítsa a munkát. A kiváló aprómorzsás magágyat biztosító sűrű kapaosztást 7-9 kapatengellyel kombinálják, így a gépek eltömődésétől sem kell tartani. Ezzel a felépítéssel nincs szükség lúdtalp kapahegyekre a tökéletes munkához, a lándzsa hegyek a teljes felső talajszelvényt átmozgatják, miközben nem áldozzuk fel a nagyvonalú átömlési keresztmetszetet.

Multiva kombinátor munkában

Multiva Optima T800 – fotó: Multiva

Egy dupla simítós kombinátor mindig az első gép lesz, amivel meg tudjuk kezdeni a kora tavaszi talajmunkákat. A Multiva masszív felépítésű, erőteljes gépei azonban nem csak tavasszal, de nyáron, és főleg az őszi munkák során is kiválóan helytállnak.

A hosszú, 3-4 méter hosszú vázszerkezet egyedülálló felszínegyengető tulajdonsággal ruházza fel kombinátorainkat. Ennek, és az igen egyenletes magágynak köszönhetően búcsút inthetünk a traktor mögött pattogó vetőgépeknek.

Négy különböző Multiva kombinátor

Az alábbiakban a négy különböző Multiva kombinátor rövid bemutatásával adunk tanácsot a jó választáshoz.

A hagyományosnak mondható tavaszi magágykészítők közül az Optima T kombinátor kiemelkedik, hiszen hosszú és tágas felépítésével, 7 tengelyen elhelyezett kapáival változatos körülmények között és minden talajon megállja a helyét. Erős Multiva TerraFlex kapái a 75 mm-es kapaeloszlással aprómorzsás magágyat biztosítanak, az erős tandem futóművek széles kerekekkel gondoskodnak a gép stabilitásáról. Az Optima T igen precízen képes tartani a munkamélységet akár 2 cm mélyen is, és legfeljebb 12 cm-ig át tudja művelni a talaj felső rétegét.

Multiva kombinátor a szántóföldön

Multiva Avaran 700 – fotó: Multiva

Aki valamivel erősebb és sokrétűbb eszközt szeretne, annak érdemes az Avaran felé tekintenie. Az Avaran egy magas és tágas építésű kombinátor, így könnyedén megbirkózik a szármaradvánnyal és a gyomokkal, ugyanakkor intenzív vibrációjú de erőteljes kapáival képes finom magágyat készíteni. Nyolc kapatengelyén 80 mm-es kapaeloszlással lándzsahegyekkel vagy 120 mm-es kapaeloszlással lúdtalp kapahegyekkel ajánljuk klasszikus magágykészítési feladatokra, szántáselmunkálásra, mechanikus gyomirtásra. Az Avaran ideális körülmények között sekély tarlóhántásra, tarlóápolásra is alkalmas.

A Multiva legerősebb kombinátora, a TopLine két változatban készül, amelyek munkamélysége 0–12 cm között precízen beállítható, az akár 15 km/h munkasebességnek köszönhetően pedig hektárteljesítményük is kiemelkedő.

A TopLine Cross kötött, agyagos talajokon van elemében. A kombinátor nyolc kapasorral és akár három simítósorral rendelkezik, elsődleges talajművelés, például szántás vagy mélylazítás után ideális választás, hiszen akár egy menetben kiváló magágyat készít.

mezőgazdasági gép, kombinátor

TopLine Super 1250XL - Egyedülálló felszínegyengető képesség – fotó: Multiva

Az egyedülálló TopLine Super XL kétségkívül külön kategóriát képvisel a talajművelés terén. A megemelt vázmagasság és a 9 kapatengely egyedülálló átömlési keresztmetszetet eredményez. Ez lehetővé teszi a 10 cm-es kapaosztást anélkül, hogy a gép eltömődésre hajlamossá válna. Ennek köszönhetően a TopLine Super XL nem csak magágykészítésre, de sekély tarlóhántásra, tarlóápolásra, illetve szántott vagy mélylazított talaj egymenetes elművelésére is kiválóan használható.

Ha tarlóról van szó, van élet a tárcsákon túl is...

A Multiva téli kombinátor kampánya még most is tart!

Egyaránt 18%-os kedvezményt kínálunk:

• készleten lévő gépekre

• előrendelésben február-márciusi szállítással

Vásároljon nyugalmat, kezdje új kombinátorral a szezont!

A Multiva gépek importőre és a teljes modellpaletta forgalmazója a gyártó leányvállalata, a Multiva Magyarország Kft. Kollégáink örömmel állnak rendelkezésükre:

Közép- és Kelet-Magyarország:
Mező Sándor | 06 30 929 5293 | mezo.sandor@multiva.hu

Nyugat-Magyarország: 
Sándor Balázs | 06 30 639 0396 | sandor.balazs@multiva.hu
Witzl Tamás | 06 30 638 1079 | witzl.tamas@multiva.hu

Multiva