Akiknek már volt vagy van rotációs kapájuk, azok tudják, hogy ez az eszköz mennyire megkönnyítheti a kerti munkákat. A rotációs kapa, azaz rotakapa vagy kapálógép olyan hasznos kerti gép, amely meggyorsít bizonyos talajművelési feladatokat, így rengeteg időt és energiát spórolhatunk meg a használatával. Előkészíthetjük vele a magágyást, alkalmas a talaj fellazítására, megkönnyíti a gyomtalanítást és a segítségével a szerves trágya talajba forgatása is egyszerű.

Mi egy Oleo-Mac MH 198 RKS rotációs kapát szereltünk össze Gábor segítségével, amit nagy előszeretettel használnak a kertészek, gazdálkodók és kertépítő szakemberek kis-, és közepes méretű területeken. Az erős, megbízható, könnyen kezelhető és egyszerűen használható gépről számos információval lettünk gazdagabbak, köszönhetően Lődi Tamásnak, a Pel Kft. ügyvezetőjének és a parkgep.hu üzemeltetőjének, valamint Márkus Zoltánnak aki a Felco és Oeo-Mac termékek forgalmazójának magyarországi műszaki szakreferense.

Az Oleo-Mac kínálatában három kapálógép található, a legkisebb az 155 K elnevezésű, a nagyobb modell a MH 175 RKS és a legnagyobb a videóban is látható MH 198 RKS, ami két előremeneteli és egy hátrameneteli fokozattal rendelkezik. Az előrementeli fokozatban az egyes fokozat egy felezőt jelent, azaz lelassítjuk a haladási sebességet, ezzel megduplázhatjuk a vonóerőt. Professzionális felhasználásra alkalmas, akár egy szőlőben is nagy segítségünkre lehet, adapterrel felszerelve akár szántani is lehet vele. Vontatmányt, utánfutót is lehet hozzá csatlakoztatni (a saját fejlesztésű utánfutók, különálló gyepszellőztetők, rampák gyártását az idei évben kezdik el).

A gép kiszállítása kérhető postai úton, vagy igénybe lehet venni a parkgep.hu szolgáltatását, miszerint összeszerelve, üzembe helyezve lehet átvenni a boltokban a terméket.. Ez az opció mindkét fél számára hasznos, gyors és biztonságos. Már a megrendelés alkalmával lehet jelezni az erre való igényt.

Az Oleo-Mac MH 198 RKS egy négyütemű vízszintes tengelyű motorral hajtott kapálógép, ami 6,5 lóerő teljesítményre képes. Olajfilmes levegőszűrő rendszerrel szerelték fel, ami a legjobb hatékonyságú rendszer, ami védi a motort a finom por ellen.

Szó esett még:

  • a megfelelő olajokról és azok használatáról
  • az elérhető kerekekről, utánfutókról
  • a gép karbantartásáról, téli tárolásáról, tavaszi újraindításáról
  • az üzemanyagról
  • arról, hogy az összeszereléshez szükséges eszközök is megtalálhatóak a dobozban
  • az összeszerelési díjakról
  • a garanciáról
  • a munkavédelmi eszközökről

További információkat szerezhetsz a parkgep.hu termékeiről, bolt- és szervizhálózatukról az alábbi elérhetőségeken:

Weboldal: https://parkgep.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/ParkgepKft

parkgép logó