Az előveteménytől, a vetésforgótól és az időjárástól, a betakarítás körülményeitől függően, a hagyományos művelésből a talajkímélő (mulcshagyó) művelésre történő átállással jelentős költségek takaríthatóak meg.

A LEMKEN Solitair 9+ vetőgépei teljesítik a különféle technológiák összes feltételét, pontos maglehelyezés mellett. A kettős tárcsás csoroszlyák mélységhatároló kerekei pontos vetési mélységet és egyenletes magtakarást biztosítanak.

lemken

Solitair 9+ vetőgép – fotó: LEMKEN Hungária Kft.

A forgóboronával-, rövidtárcsával történő magágykészítés után a vetés végezhető a Solitair 9+ vetőgéppel önállóan vagy kombinációban. A kettős tárcsás csoroszlyák ideális maglehelyezést és magtakarást biztosítanak nedves és száraz körülmények között is, ezért ideális körülményeket teremtenek a legjobb csírázás eléréséhez. A Solitair 9+ pneumatikus vetőgépek teljesítik a költséghatékony munkavégzés feltételeit minden gazdaságméret esetén.

A LEMKEN 2022-ben mutatta be a Solitair 9+ osztott magtartállyal szerelt “Duo” változatát. Ez a gép a lehetőségek széles választékát kínálja a vetőmag, műtrágya és akár köztes kultúrák egyidejű kijuttatására illetve vetésére. Ezzel a géppel a LEMKEN, a szántóföldi növénytermesztés specialistája tovább bővíti választékát egy géppel, a következetesen költségoptimalizált árutermelő gazdálkodások szolgálatára. A Solitair 9+ Duo tartálya 1.850 literes űrtartalommal rendelkezik. A tartály térfogata 50/50 vagy 60/40 arányban megosztható, az igényektől függően.

lemken

A LEMKEN 2022-ben mutatta be a Solitair 9+ osztott magtartállyal szerelt "Duo" változatát – fotó: LEMKEN Hungária Kft.

Két kijuttatási változat lehetséges:

  • A kevert kijuttatású változatnál a vetőmag és a műtrágya vagy két különféle vetőmag a két magtartály-részből, a két adagolóból különféle dózisokban kombináltan áramlik lefelé. A különböző komponensek egy magvezető csövön keresztül jutnak a duplatárcsás csoroszlyákhoz, és lehelyezésre kerülnek a magárokba. Ez lehetővé teszi az elegendő starter műtrágya dózis kijuttatását az őszi vetésekkel egy időben vagy a teljes műtrágyaadag kijuttatását tavaszi vetéseknél. Az elosztókba egy automatikus művelőút-rendszer van beépítve.
LEMKEN Solitair 9+ Duo 300 Claas LEMKEN SOLITAIR 9 PLUS AGTRACKS TSERDET

Solitair 9+ Duo – fotók: LEMKEN Hungária Kft.

  • A külön kijuttatású változat nagyobb rugalmasságot biztosít a lehelyezést illetően. Ezzel a rendszerrel a két komponens elkülönítetten áramlik a duplatárcsás csoroszlyákhoz két vezetőcsőben, duplázott számú elosztóból. A komponensek kijuttathatók egy sorba, mint a kevert változatnál, vagy elkülönítetten és felváltva két sorba, az elosztóban lévő művelőút betét gyors cseréjét követően. Ezen felül minden második sor lehelyezési mélysége külön állítható a nyomókerék segítségével maximum 5 cm eltérést biztosítva. Ez lehetővé teszi két különböző vetőmag eltérő optimális mélységbe történő lehelyezését, vagy a vetéssel egyidejű sorok közzé történő műtrágya-kijuttatást. A kultúrnövény vetésével egy menetben köztes növényeket is vethetünk, különböző célból.

A Solitair 9+ Duo három és négy méteres munkaszélességben érhető el.

További információ a Lemken gépekkel kapcsolatban:

http://www.lemken.com/hu

Póczik Balázs
Tel: +36 30 748 5380
poczik@lemken.com

Marosi Roland
Értékesítési vezető
+36 30 852 5787

lemken