A sorközművelő kultivátorok használatával a mechanikai gyomirtás mellett egy menetben gondoskodunk a sorközben a talajszellőztetésről és a kapillárisok átvágásával a vízpárolgás csökkentéséről. A megfelelő adapterekkel kiegészítve a sorközművelőnkkel megoldható a szilárd vagy folyékony műtrágya célzott kijuttatása is.

paralelogramma felfüggesztés

A paralelogramma felfüggesztés miatt a beállított művelési mélység pontosan tartható, a munkagép megfelelően tudja követni a felszín egyenetlenségeit – fotó: Quivogne Magyarország Kft.

A francia QUIVOGNE (ejtsd: kivon) cég a kapás kultúrákhoz ajánlja a MaxiPlant elnevezésű sorközművelő kultivátorát. A MaxiPlant elérhető kocsinként 3 kapás kivitelben például szója vagy cukorrépa sorközének ápolására, illetve kocsinként 5 kapás kivitelben kukorica vagy napraforgó sorközművelésre. A kocsik helyzete és ezáltal a kívánt sortáv a vázon könnyen és fokozatmentesen beállítható.

A kocsik paralelogramma felfüggesztése miatt a beállított művelési mélység pontosan tartható, a munkagép megfelelően tudja követni a felszín egyenetlenségeit. A munkamélység fokozatmentesen állítható a mélységvezető kerekekkel.

duplarugós kivitel

A kocsik helyzete és ezáltal a kívánt sortáv a vázon könnyen és fokozatmentesen beállítható, itt egy duplarugós kivitel látható – fotó: Quivogne Magyarország Kft.

A MaxiPlant 32x12 mm-es rugós kapával van szerelve. Ezek a rugós egységek a 120 x 120 mm-es főtartóval együtt megfelelő robosztusságot és ezáltal hosszú élettartamot kölcsönöznek a munkagépnek. A vázmagasság 70 cm, így a fejlettebb kultúrákban is lehetséges a munkavégzés. Opcióban a munkagép duplarugós kivitelben is elérhető.

rugós kapák

A MaxiPlant 32x12 mm-es rugós kapával van szerelve – fotó: Quivogne Magyarország Kft.

A MaxiPlant sorközművelő alaphelyzetben 105 mm-es lúdtalp kapával, sorvédő és sorvezető tárcsával szerelt. A sorvédő és sorvezető tárcsák használatával nagyobb munkasebesség mellett is dolgozhatunk a növényi kultúra megsértése nélkül.

A Maxiplant sorközművelő kultivátor elérhető merev és hidraulikusan csukható vázzal, 5 -12 soros kivitelben, akár front kivitelben is.

Bővebb műszaki információ a sorközművelő kultivátorról a honlapunkon IDE KATTINTVA található.

mechanikus műtrágyatartály

Mechanikus műtrágyatartály – fotó: Quivogne Magyarország Kft.

A sorközművelő fontos kiegészítő lehetősége a folyékony műtrágya vagy gyomírtó szer kijuttatására alkalmas tartály. A 600 vagy 1.100 literes műanyag tartály szerelhető a traktor frontra vagy segédvázzal a kultivátor elé.

A kijuttató egység 3 hengeres. 115 l/min teljesítményű membránszivattyúval rendelkezik, amellyel biztonsággal megvalósítható menetsebesség arányosan a folyadék kijuttatása 60 – 300 l/ha lémennyiség között. A szivattyú hajtása TLT-ről vagy hidraulikusan történhet. A folyadék rendszer kétszintű szűréssel van ellátva 50 MESH finomságú szűrőkkel. A tartály önfeltöltéssel vagy külső feltöltéssel rövid idő alatt feltölthető. A rendszer ISOBUS vezérlővel is kiegészíthető.

folyadék tartállyal

A megfelelő adapterekkel kiegészítve a sorközművelőnkkel megoldható a szilárd vagy folyékony műtrágya célzott kijuttatása is – fotó: Quivogne Magyarország Kft

Bővebb információért keresse gyári képviselőnket, kiemelt kereskedelmi partnereinket vagy internetes oldalunkat.

Gazsi Zsolt: 30/558-4918

Szeredai Jenő: 70/385-7891

www.quivogne.hu