Festői környezetben, Csákváron, a TulipGardenben jártunk, ahol Umenhoffer Péter elsőként az egyik tulajdonossal, Zakariási Évával beszélgetett, aki bemutatta nekünk a virágoktól színes helyszínt, ami a Vértes oldalában, a "Zöldhegyben" helyezkedik el.

Mielőtt közelebbről is megnéztük volna azokat a praktikus szerszámokat és az ominózus  Cub Cadet fűnyíró traktort, amit kollégánk mindenáron haza szeretett volna vinni, még néhány információt begyűjtöttünk a csodaszép kertről.

Megtudtuk, a tulipánoskertnek négy tulajdonosa van: Zombó Norbert és felesége Noémi, valamint Éva és férje Fehér Imre. A család és a barátok segítségével működtetik a kertet, ahol egy fotókertet is létrehoztak annak érdekében, hogy a látogatók fényképeszkedni tudjanak különböző formációk előtt. A kert előtt parkoló van, ott le lehet állni autóval, a bejáratnál meg lehet vásárolni a belépőt – aminek az árában legalább 3 szál tulipán ára benne van. A látogatók számára a tulipán szedéséhez eszközöket – metszőollót és kosarat is biztosítanak.

Következő beszélgetőpartnerünk Fekete Zoltán, a parkgep.hu sales menedzsere volt. A FELCO metszőollókkal most is találkozhattunk, amiket mi is leteszteltük már egy korábbi videóban – igen meggyőző a teljesítményük

Megnéztünk két igazi multiterméket, a WOLF Garten klikkes nyelet, és a WOLF Garten akkumulátoros nyelet, (Multi-star® termékcsalád)

Ezeknél szükség szerint mindössze egyetlen gombnyomással a fejet kell csak cserélni (kapát, gereblyét, az akkumulátoros változatnál szegélynyírót, ágvágót, sövényvágót stb.) és már készen áll a munkára.

Lődi Tamással, a parkgep.hu tulajdonosával megnéztük a fűnyíró traktort – a Cub Cadet Zero Turn XZ 5-t, ami egy helyben is képes megfordulni. Masszív, fordulékony, óriási teljesítménnyel bíró gép, amivel óránként 10-15 ezer négyzetmétert lehet lenyírni. Használata 1-2 hektártól fölfele ajánlott.

Láttunk fűgyűjtős-ráülős fűnyíró változatot is, ami egy 726 köbcentis, kéthengeres Kawasaki motorral volt ellátva. 3500 m2-8000 m2-ig lehet velük nyírni óránként, egyenetlen, nehéz terepen is. Fontos kiemelni az olajcserék jelentőségét: először 5 üzemóra után, majd 25 és 50 üzemóra után kell elvégezni. Érdemes 25 üzemóránként a levegőszűrőt tisztítani és 50 üzemóra után cserélni.

Megnéztük a fűnyíró traktorhoz csatlakoztatható saját gyártású horganyzott acél utánfutót, és a rámpát is.

További információkat a pakgep.hu termékeiről az alábbi elérhetőségeken olvashatsz:

parkgep.hu

Weboldal: https://parkgep.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/ParkgepKft

parkgép