Az Enorossi azt jelenti, hogy kiváló minőségű gépet vásárol. Több mint 70 éve sikeresen dolgozik, és szenvedélyesen gyártja gépeit, hogy a világ minden sarkában biztosítsa a gazdák számára a maximális jövedelmezőséget. Gépeiket nagy teljesítményre és hosszú használatra tervezik.

Az Enorossi gépkínálatában egyaránt megtalálhatóak a már sokat bizonyított klasszikus csillagkerekes, rotoros rendsodrók és rendterítők.

A legrégebbi és legegyszerűbb konstrukciót a CSILLAGKEREKES rendsodrók képviselik. Könnyen kezelhetőek, egyszerű a karbantartásuk, és nem utolsó sorban nagyon jó ár-érték arányú gépek. Az Enorossi termékpalettáján 5 vontatott kivitelű csillagkerekes típus található:
RT 7-13 egysoros rendsodrók 
BATRAKE típusú 8-12 kerekes változatban 
EASYRAKE típusú 10-22 kerekes változatban 
MAXIMUSRAKE típusú 12-16 kerekes változatban 
CADDY típusú 8-12 kerekes változatban

rendsodró

Enorossi RT 13 csillagkerekes rendsodró

Az egysoros rendsodrók piacán különösen kiélezett a verseny. Több forgalmazó is megcélozta ezt a ma is közkedvelt konstrukciót kereső felhasználókat. Érdemes szétnézni mielőtt letesszük a voksunkat valamelyik gyártó mellett. Közel azonos áron juthatunk hozzá mindenhol, de nem mindegy, hogy mit kapunk a pénzünkért!

Az Enorossi RT (7-9-13) szériája a versenytársakénál lényegesen erősebb vázzal, és a csillagkerekek között nagyobb átfedéssel kerül le a gyártósorról. Valószínűleg ez az oka, hogy az Enorossi Magyarország piacvezető csillagkerekes rendsodró márkája. (KSH Gépforgalmi statisztika 2019)

A vonórúd a tömegközéppontban csatlakozik a vázszerkezethez, ezzel biztosítva az átlós vontatást és a 3 nyomon haladást a biztonságos kanyarodásért. A vonórúd és a hátsó járókerék fokozatmentesen 6 pozícióba állítható. A magasságállítás a csillagkerekeknél egyszerre, kerekenként, a különböző talajviszonyokhoz igazítva végezhető. A hidraulikus szétnyitás és visszazárás nagy segítség a szállítási funkcióhoz.

A rendsodrók fontos jellemzői ezen kívül a munka közbeni hidraulikus kiemelés és a nyomásállítási lehetőség. Mindezt egy 43 mm átmérőjű, vastagfalú zsírzószemekkel ellátott csillagkerék kiemelőrúd biztosítja. A gépen külön működtethető, két irányú oldalsó munkahengerek találhatók, ezen kívül állítható, határoló lánccal ellátott csillagkeréktartó kar, tehermentesítő rugó, zsírozható csapszegek, csapágyak, perselyek.

Enorossi

Enorossi Batrake 12 csillagkerekes rendsodró

Az egysorosnál már modernebb és hatékonyabb megoldást kínálnak a ’V’ alakú rendsodrók. Ebben a kategóriában az Enorossi a MAXIMUSRAKE, EASYRAKE, és a BATRAKE egyedi megoldásai miatt is innovációs termékdíjat tudhat a magáénak. Az Enorossi volt az első cég, aki kormányozható rendsodrót gyártott, ezzel alkalmassá téve a közúti forgalomra.

rendsodró

Easy Rake rendsodró vázszerkezet

Kétségkívül a kategória győztese mind technikai megoldásai (szabadalmaztatott hidraulikus emelőrendszer), mind szerkezeti felépítése miatt a MAXIMUSRAKE és a BATRAKE.

Jellemzőik:
Hidraulikus szétnyitás és visszazárás szállítási funkcióból. 
A külön működtethető egyirányú, oldalsó munkahengerek lehetővé teszik az egy oldalú zárást és az egy oldalról végzett sodrást. 
Hidraulikus kiemelés munka közben, kerekenkénti nyomásállítás, mechanikus vagy hidraulikus szélességállítás.
A középső csillagnak köszönhetően felszedés után kevesebb termény marad a földön.

Enorossi

Enorossi Enoduo 780 két rotoros rendsodró

Egyenletes sík területen, talajkapcsolat nélküli takarmánygyűjtéshez kiváló választás az Enorossi ROTOROS rendképző. Ellenálló masszív FERDEFOGAZÁSÚ rotorszerkezettel, egy- és kétrotoros változatban, kardántengellyel kerül forgalomba. Az összezárható modellek széles szögű kardántengellyel szereltek a kis szállítási méretért.

Erős, vastagfalú karok 11 és 9 karos kialakítással, vastag fogakkal, menetes orsóval, fokozatmentesen állítható fogmagassággal.
Főbb jellemzőik a hidraulikus nyitás-zárás és kitolás a vezetőfülkéből.
Átfolyás-szabályozóval ellátott felhajtó munkahengerek.
Mechanikus zár szállítási állapotban. 
Első és oldalsó védőkeret.
Olajfürdős hajtómű 540-es TLT fordulathoz.
Tandemkerék a kiváló talajkövetésért, 16x6,50-8 és 18x8,50-8 méretben. 
Zsírozható csapszegek, csapágyak, és perselyek.

rendterítő

G6V 740 rotoros rendterítő

Az éghajlatváltozás okozta egyre szélsőségesebb időjárási viszonyoknak és a hozammaximalizálásra való törekvésnek köszönhetően megnövekedett a RENDTERÍTŐk piaca.

Rendterítők használatával akár egy vegetációs időszakkal is meghosszabbodhat a gazdálkodási év, a minőség megtartása mellett.

Közepes és nagy gazdaságok számára, minden talajviszonyra ajánljuk az Enorossi rotoros rendterítőit, melyek számos kivitelben elérhetőek: 2, 4 és 6 rotoros kivitelben maximum 7,4 méteres munkaszélességgel vontatott és függesztett alvázkialakítással.

Az Enorossi rendterítői masszív kivitelűek, könnyen kezelhetőek, precíz beállítási lehetőséggel és hosszú élettartammal rendelkeznek. 
Főbb jellemzőik:
Hidraulikus nyitás-zárás
Hidraulikus vagy mechanikus dőlésszög-állítás
Erős és tartós acélrugók, és kiváló talajkövetés minden talajviszonyon.

Ha gépvásárláson gondolkodik, addig ne döntsön, amíg nem látta az Enorossi termékeit!