Remek hangulat fogadott bennünket a Fliegl Abda Kft. standjánál az AGROmashEXPO-n, ahol megnézhettük a cég büszkeségét jelentő Hazai Termékfejlesztési Nagydíjat nyert, Abdán fejlesztett tartálykocsit. Magyar termék, aminek az érdekessége, hogy a műtrágya- és tápanyagpótlás költségnövekedése mellett is gazdaságos hígtrágya-kijuttatást biztosít.

Sokan tekintették eddig a hígtrágyát szükséges rossznak, de napjainkban bebizonyosodott, hogy milyen értéket képvisel, mennyire a gazdálkodás hasznára lehet fordítani. A díjnyertes gép olyan 25000 literes tartálykocsi, amit 3 perc alatt meg lehet tölteni egy telepített szivattyúval. Ez a gyorsaság a munkavégzés hatékonyságát is növeli és gázolajat is spórol. A négy és félméteres gruberes kijuttató egység biztosítja a hígtrágya kijuttatását úgy, hogy a nitrogén a talajba és ne a levegőbe jusson.

A jövőben a műtrágya-felhasználást a költségek miatt is visszább kell szorítani, helyette ott lesz a kezünkben egy olyan természetes tápanyag, amit ki lehet juttatni a lehető leggazdaságosabban is. Idén lesz 30 éves a cég Abdán található gyára, aminek az apropójából május 13-án nyílt napot tartanak, ahol az érdeklődök megnézhetik a szerves tápanyagok kijuttatásának módjait.

A következő, videóban is bemutatott gép egy Franciaországban készülő KDS láncos trágyaszóró volt, ami kis mennyiségű trágya kiszórására alkalmas. Láttunk háromtengelyes letolókocsit, láncos boronát, billenős kocsit,  teknőskocsit, bálaszállítót, és megnézhettünk egy olyan fotófalat, ahol összehasonlításképpen a régi gépek mellett az új fejlesztéseket prezentálták.

A FLIEGL ABDA májusban nyílt napot tart, ne maradj le róla, regisztrálj már most ide kattintva!

Fliegl

A cég termékeiről bővebb információkat a következő elérhetőségeken szerezhetsz:

FLIEGL ABDA Gépgyártó Kft.

Fliegl