Sajnos folyamatosan csökken az állattartó gazdaságok száma, és egyre kevesebb trágya jut a területekre, így azok kijuttatásának hatékonysága fontos szempont. Az állattenyésztő gazdaságok egyre nehezebben biztosítják az ennek a munkának a technikai hátteréül szolgáló eszközöket, így egy megfelelő, elérhető árú használt trágyaszóró kiválasztása kiemelten fontos döntés.


Apróhirdetéseink között számtalan modell és típus található szántóföldi vagy éppen ültetvényes kijuttatás megoldására, ezekből válogattunk most.

trágyaszóró

Az egykori szentendrei kocsigyár – vagy ahogy később hívták: az ERDŐGÉP – sok-sok évig gyártotta a hazai nagyüzemek számára az EB-7 és EB-8 pótkocsi alvázára kialakított T-6 és T-7 egytengelyes trágyaszórókat. Gyártásukat a rendszerváltás után a 2008-ban megszűnt AGRIKON SOLT vette át és folytatta tovább.

Eladó egy 1990-es évjáratú, T-06-os trágyaszóró pótkocsi.

trágyaszóróÜltetvények trágyázásához átalakított változatot is találhatunk a T-06-osok között!

Eladó egy jó állapotú, 1978-es évjáratú T-06-os szervestrágya-szóró.

trágyaszóróItthon nem annyira elterjedtek a szóróturbinás trágyaszórók, pedig szórásszélességük jóval nagyobb, mint néhány függőleges szóróhengerekkel szerelt típusnak. A Keenan itthon inkább a takarmánykiosztóiról ismert, de néhány gazdaságban megtalálhatók a trágyaszóróiból is.

Nagy teljesítményű trágyaszóró, 12 tonnás, szóróturbinás, hidraulikus préssel, újszerű állapotban eladó.

Eladó egy 1999-es évjáratú, Agrimat T-80 trágyaszóró.

trágyaszóró

Hazánk legelterjedtebb trágyaszórótípusa még sok-sok évig a Fortschritt / HÓDGÉP T088 marad. Több mint két évtizedes gyártása alatt közel 30 ezer darabot készített belőle a hazai ipar, de a legérdekesebb, hogy a környező országokban ismét beindult a gyártása. Mivel itthon minden alkatrészt kapni hozzá, sok cég trágyaszórók komplett felújításával vagy teljesen új példányok kisipari készre gyártásával is foglalkozik. Mi egy szépen felújított példányt választottunk.

Teljesen felújított, új oldalfallal, új fenéklemezzel, teljes homokszórással és fényezéssel, az összes csapágy és szimmering új, új lánccal és tépődobokkal több darab T088-as trágyaszóró eladó. A szállítás megoldható.

trágyaszóróÖn tudta, hogy az Agroinform.hu Apróhirdetés rovatába bárki főkategóriánként 10 db hirdetést adhat fel ingyenesen? Ha eddig kihagyta volna, most próbálja ki, hiszen 10 365 gazda 35 682 hirdetése nem tévedhet!