A Fandáv Kft. új felnijeit bemutató cikkünk után ígértük, hogy az ikresítésnek egy külön írást szentelünk.

Ikresítés

Az ikresítésre két különböző megoldást tudunk ajánlani ügyfeleinknek. A Dual-Trac ikerfelnit széles kerekek ikresítésénél szoktuk ajánlani ügyfeleinknek. Az ikerfelnit speciális zárószerkezetekkel rögzítjük a főkerékhez. Első körben a szemescsavarokat rögzítjük a felnihez, a peremétől 50 mm-re. Ezek a furatok legtöbbször már gyárilag kialakításra kerülnek.

traktor felni ikerdob

Szemescsavarok elhelyezése

Amennyiben mégsem, akkor utólag is ki lehet fúrni természetesen. A szemescsavarokba helyezzük be a kampós orsót, amelyet ezután a zárószerkezettbe csavarunk.

Az ikerfelni egy felnigyűrűből és egy távtartó gyűrűből áll.

ikerfelni dob

Távtartó gyűrű

A távtartó gyűrű szerepe, hogy a két felni között fixálja a távolságot és biztosítsa az erőátvitel a zárószerkezeteken keresztül. A távolságtartó gyűrű garantálja a tökéletes illeszkedést a traktor kerekébe, így a gumiabroncsok nem dörzsölődnek egymáshoz. A rögzítőgyűrű mindkét oldalán teljesen hegesztett. A nagy teherbírású zárószerkezetek biztosítják a jó kapcsolatot a két kerék között.

A géptípusok lóerőjétől és az ikresítendő gumiabroncsok méretétől függően ez 3 db, 4 db vagy 6 db zárószerkezet felhasználásával történik.

Dual-Trac ikerfelnik

  • 24"-54" közötti kerekekhez
  • 3-4-6 vagy akár 8 db zárószerkezettel
  • kétoldalú erősített hegesztéssel
  • 500 LE traktoroknál is használható

felni ikresítés 3-4 vagy 6 zárószerkezettel

Erős zárószerkezetek

A második lehetőség az ikerdobos ikresítés. Ebben az esetben két teljes értékű felnit kötünk össze egy úgy nevezett ikerdobbal. Ezek csatlakozási pontja a legtöbb esetben a Fixtrac hegesztett és Multitrac állítható felninél már említett középtárcsa 12 furatával megegyező osztókörön (12 furat 430 mm osztókörön) valósítható meg.

traktor felni

Sorközművelők ikresítése

Az ikerdobos ikresítés előnye a hagyományos ikerfelnikkel szemben, hogy az összekötő elem (ikerdob) hasmagassága sokkal nagyobb, így az ikerkerekekkel a sor fölött haladva sem tapossuk a növényeket.

Multitrac ikerdob

Ikerdobos ikresítés

Egyes traktortípusoknál az ikerdob csatlakoztatása csak egy nagyobb osztókörön valósítható meg. (Pl. John Deere 7-es széria) A taposás elkerülése végett ebben az eseteben egy speciális kialakítású ikerdobot ajánlunk ügyfeleinknek.

mezőgazdasági gép felni dob

Speciális ikerdob

Multitrac felnik

  • 12 vagy 15 mm vastagsággal
  • 16 db alapnyomtáv beállítási lehetőség
  • 10-15-20 mm távtartókkal a nyomtáv finomhangolására
  • 65 km/h sebességig használhatóminden traktortípusra

Miért forduljon hozzánk?

2006-ban alakultunk, tevékenységi körünk elsődlegesen az ipari, mezőgazdasági és különleges abroncsok, illetve mezőgazdasági felnik gyártása, akár igény szerint, beszerzése, értékesítése, nagykereskedői hálózatának támogatása, folyamatos bővítése. Cégünk az abroncsiparban több tízéves hazai és nemzetközi gyakorlattal rendelkező, felsőfokú végzettségű, több idegen nyelvet beszélő munkatársakból áll.

Cégfilozófiánk alapelve, hogy ügyfeleink igényeit a speciális, különleges méretekben, típusokban a legteljesebb mértékben és a lehető leggyorsabban elégítsük ki. Ezen sokrétű és összetett szakértelmet igénylő szolgáltatást nagy műszaki tapasztalatokkal rendelkező munkatársaink tanácsadással, műszaki képzéssel, bemutatóval tudják biztosítani.

Termékválasztékunk folyamatos, dinamikus fejlődése és minden igényt és réteget kielégítő márkaválasztékunk teszi nevünket ismerté.

Mezőgazdasági felnit keres? Szeretné megtudni, hogy mi lenne az optimális választás az Ön gépére, gépparkjára?

Forduljon hozzánk bizalommal! Egy díjmentes tanácsadás keretében felmérjük – szükség szerint személyesen – az igényeit és személyre szabott megoldást kínálunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot!

Hívjon bizalommal: +36 1 320 2002

Írjon emailt: info@fandav.hu

Vagy kattintson és keresse fel weboldalunkat!