A modern mezőgazdasági berendezések méretének és súlyának növekedésével a kerekek kialakítása egyre fontosabbá válik.

Fandáv felnik specialistája

A Fandáv Kft. által forgalmazott hegesztett felnik előnye a nagy teherbírásukban rejlik

A felnik húsvastagsága a felni méretétől és a felhasználási területtől függően 8, 10, 12, 15, 20 de akár 25mm is lehet. A tárcsák kétoldali és egyidejű hegesztése biztosítja a magas terhelhetőséget és a felnik tartósságát. A felnik élettartama a gépek élettartamával egyenlő kell legyen, erre az általunk forgalmazott felnik festése és a felhasznált acél minősége a garancia.

A Fixtrac hegesztett felnijeink egyedi gyártással, az ügyfél igényeire szabva kerülnek legyártásra

A felni méretétől függően akár 350 mm nyomással is le tudjuk gyártattani a tárcsákat anélkül, hogy engednénk a felni minőségéből, szilárdságából vagy tartósságából.

hegesztett felni

Fixtrac hegesztett felni minden traktortípusra – fotó: FANDÁV

A Fixtrac hegesztett felniket 8" és 54" között tudjuk ajánlani ügyfeleinknek.

A felniket mélyágyas (W), dupla mélyágyas (DW), vagy a legújabb tripla mélyágyas (TW) kivitelben kínáljuk. Felhasználási területtől függően további erősítésekkel és extrákkal tudjuk ellátni őket, mint pl. a szelepvédelem erdészeti járművek esetében, vagy a súly és ikerfuratok elhelyezése mezőgazadási gépeken.

A Fixtrac hegesztett felniket ügyfeleinknek cserélhető középtárcsával is tudjuk szállítani. Ennek köszönhetően egy esetleges traktorváltás esetén sem kell a teljes kereket cserélni. A középtárcsa cseréjével más tengelycsatlakozással rendelkező traktorokon is használhatjuk ugyan azt a felnit.

FIXTRAC felni cserélhető belső gyűrűvel

A hegesztett felnik nem csak mezőgazdasági, de ipari és földmunkagépekre is a megfelelő választás lehet. Szívesen segítünk ügyfeleinknek a tökéletes, személyre szabott megoldást megtalálni.

Fixtrac felnik

 • 12-15-20 vagy akár 25 mm vastagsággal
 • minden mérteben 54"-ig
 • akár ET-350
 • cserélhető belső gyűrűvel is szállítható
 • ipari és mezőgazdasági gépekre egyaránt
 • egyedi gyártással

Multitrac felnik

Egyetlen kerékszettel 16 különböző nyomtáv? Lehetséges: íme a rugalmasságot biztosító Multitrack család.

A Multitrac állítható kerekekkel olyan többször használható kerekeket kínálunk, amelyek ellenállnak a traktorok és gépek nagyobb fordulatszámának és súlyának, amelyek az elmúlt néhány évben piacra kerültek. A lemez és a felnik közötti nagyobb számú csatlakozásnak köszönhetően egyenletesebb erőelosztást kínálnak.

Multitrac nyomtáv állítható felni

Az állítható felnik nagyobb rugalmasságot adnak a felhasználónak. A 3 részes Multitrac felninek köszönhetően 16 különböző nyomtávbeállításra van lehetőség. Részeinek (gyűrű, tárcsa és középtárcsa) forgatásával különböző középsík-eltolásokat (ET) érhetünk el.

A további finombeállításra az egyes felni részek közé elhelyezett távtartók adnak lehetőséget. A fogaskerékszerű kialakításnak köszönhetően a távtartók elhelyezésével sem csökken a felnik nyomatékleadási képessége.

felni traktorra

Távtartók a nyomtáv finombeállítására – fotó: FANDÁV

A középtárcsa további szerepe a felnik flexibilitásának növelése. A középtárcsa cseréjével más-más traktortípusokon is használható ugyanaz a felni. Ennek köszönhetően egy esetleges traktorcserénél (különböző márkájú és típusú traktorok, különböző csatlakozással rendelkeznek) egy kisebb átalakítással az új traktoron is használhatjuk. Így, ha már nincs szükségünk rá, könnyen és jó áron továbbértékesíthető.

hegesztett traktorfelni

Multitrac felni 16 különböző nyomtávra – fotó: FANDÁV

A középtárcsa 430 mm átmérőn csatlakozik 12 furattal. Ez a furatkialakítás teszi lehetővé a Multitrac felnik pofonegyszerű ikresítését is. Erről következő cikkünkben írunk majd részletesen.

Vari-Quick

Még nagyobb rugalmasságra vágyik? Íme a Vari-Quick felni, amellyel egyszerűen és gyorsan állíthatja a nyomtávot.

A Vari-Quick, mint ahogy erre a neve is utal, egy olyan nyomtáv állítható felni, ahol a nyomtáv módosítása gyorsan és egyszerűen végrehajtható.
A Gruva Technik holland felni gyártó által kifejlesztett Vari-Quick felni egyedülálló a világon.

Vari-Quick állítható felni

Akkor szoktuk ajánlani, ha az ügyfél két különböző nyomtávot szeretne elérni. Tételezzük fel, hogy ez a két nyomtáv 1600 mm (napraforgó és kukorica sorközműveléshez) és 2000 mm (permetezésre). A felni két részből áll. Egy központi részből, amit a traktorra csatlakoztatunk, és egy külső részből, amint a gumiabroncs is található. A központi rész hajlítása (gyártáskor présgéppel) által beállítjuk a két nyomtáv közepét, ebben az esetben az 1800 mm (1600 mm + 2000 mm / 2). A központi rész innentől mindig a traktoron marad, nincs szükség ennek a forgatására. A külső részen a Vari-Quick felni adja ki a két nyomtávot, attól függően, hogy melyik oldalra helyezzük fel.

traktorfelni

Vari-Quick felni: egyszerű nyomtávmódosítás – fotó: FANDÁV

A két felnirész egy egyedi csavarral kerül rögzítésre. Ennek egyik oldalán egy négyszögletű csavarvég található, amely beleül a felnibe kialakított furatba, és ezáltal a csavar nem tud elfordulni. Ennek köszönhetően a külső felnirész levételéhez nem kell két oldalról ráfogni az anyára, csak a külső anyát kell levenni. Így a nyomtáv módosítása a hagyományos állítható felnikkel ellentétben sokkal gyorsabban elvégezhető.

átszerelésnél a csavarokat nem kell kivenni

Vari-Quick felni: gyors átszerelés – fotó: FANDÁV

A Vari-Quick felniket ügyfeleink igényei szerint egyedileg gyártjuk le. Ennek köszönhetően a nyomtávok módosításánál nincs szükség mérésekre, összeszerelési útmutatókra, valamint a kért nyomtávok mindig pontosak lesznek és szerelési hibákat sem lehet elkövetni.

A Vari-Quick felnik a leggyakrabb esetekben a központi rész cseréjével más traktorokon és más nyomtávokkal is használhatóak. Egy esetleges traktorváltás során kollégáink szívesen segítenek ügyfeleinknek a cserében, ezzel megspórolva az új felnik és gumiabroncsok beszerzésének árát.

Természetesen további bővítésként a Vari-Quick felnik csatlakozási pontja lehetővé teszik a későbbi ikresítést is.

Vari-Quick felnik

 • 2 nyomtáv
 • gyors és egyszerű átszerelés
 • akár ET-300-ig is
 • 65km/h sebességig használható
 • minden traktortípusra

Mezőgazdasági felnit keres, és szeretné megtudni, hogy mi lenne az optimális választás az Ön gépére, gépparkjára? Forduljon hozzánk bizalommal: egy díjmentes tanácsadás keretében felmérjük – szükség szerint személyesen – az igényeit, és személyre szabott megoldást kínálunk.

Vegye fel velünk a kapcsolatot

Hívjon bizalommal: +36 1 320 2002

Írjon emailt: info@fandav.hu

Vagy kattintson és keresse fel weboldalunkat!