A teljesen újonnan kifejlesztett Fendt Former kétrotoros központi rendképző sorozat hat modellt kínál 6,90 és 10 méter közötti munkaszélességben. Ezek ebben a rendképző szegmensben elsőként számos olyan opcionális ISOBUS funkcióval is rendelkeznek, mint az egyedülálló Fendt proConnect ISOBUS rendszer és a Section Control.

Fontos fejlesztések a Streamline vágóasztal, a Fendt Slicer FQ elülső fűkasza automatikus oldalirányú elmozdulása (amely a hátsó fűkasza adatai alapján vezérelt), vagy az automatizált kondicionáló-beállítás a Fendt Slicer 960 KCB fűkasza kombinációhoz, melyet DLG Ezüst Innovációs Díjjal jutalmaztak.

Fendt rendképző

A 25. ezredik gép a Feucht-i gyárból: egy teljesen új fejlesztés, a Former 920 C PRO rendképző – forrás: Fendt

A legújabb termék, a Fendt Former C kétrotoros központi rendképző kiegészíti a smart Fendt Former rendképzők kínálatát, kétrotorostól négyrotorosig ISOBUS funkciókkal és flexHigh rendszerű magasságállítással, amit a Fendt proConnect ISOBUS csomag részeként fejlesztettek ki.


A Fendt Former központi szállítóegységének ISOBUS vezérlése teljes mértékben integrálható a traktorterminálba. A funkciók kényelmesen hozzárendelhetők közvetlenül a traktor joystickjához is. Az ISOBUS segítségével a járművezetők közvetlenül a traktor fülkéjéből állíthatják be a munkaszélességet, a Fendt flexHigh intenzitását vagy a munkavégzés magasságát. A PRO modellek ISOBUS vezérlése már az alapkonfiguráció részeként lehetővé teszi a rotorok egyedi emelését.

Forrás: fendt.com