A németországi Nürnbergben megrendezésre kerülő GaLaBau 2022 kiállításon szeptember 14-17. között mutatják be az új MT100 típusú, vezetőplatformos, gumihevederes mini rakodógépet, elsősorban a kertépítők, kertészetek és építőipari cégek számára, de ez természetesen egyáltalán nem zárja ki a mezőgazdasági célú alkalmazást sem.

Az új modell a Bobcat Grounds Maintenance Equipment új termékcsaládjának részét képezi, és 2023-ban kerül piaci bevezetésre.

bobcat

Bobcat MT100 mini rakodógép, akár agrárcélokra is – fotó: www.bobcat.com

Fő a gazdaságosság

Paraméterei miatt a kisebb volumenű, eddig kézzel, szerszámokkal és talicskával végzett munkákat hivatott felváltani, meggyorsítani. A gumiheveder és a járómű kialakítása minimalizálja a vegyes felületeken (talaj, kavics, aszfalt, beton stb.) való munkavégzés, közlekedés okozta, egyébként természetes használatból eredő sérülések esélyét és a javítási költségeket.

Az MT100 kompakt méretei könnyű áthaladást tesznek lehetővé a szűk kapukon és ajtónyílásokon, megkönnyítve a belső térben – például gazdasági épületekben – végzett munkákat. Továbbá számos más Bobcat típuson jól bevált megoldásokat is átvettek, mint a különféle szerelékek alkalmazhatósága és cseréje a Bob-Tach-rendszerrel, például kanál, rakodóvilla, megfogószerelék, söprőgép stb.

A fenti típus mellett még számos más típust is kiállítanak: új fűnyíró traktorokat, gyepfelület-kezelő berendezéseket, valamint számos más csúszókormányzású és csuklós törzsű kompakt rakodógépet.

Forrás: www.bobcat.com