Az SA222 és az YM3 jelzésű erőgépeket 22 és 60 LE közötti teljesítményükkel szőlőskertekben, gyümölcsösökben és kertészetben való munkavégzésre tervezték.

Az Agritechnica kiállításon jelentkezett a Yanmar európai részlege az új SA222 szubkompakt modellel és az YM3 sorozattal. Utóbbit két 47 és 60 lóerős modell jelenti.

Az YM347 modell a 2,2 literes Yanmar TNV 4 hengeres motorral, míg az erősebb YM359 a 3,3 literes változattal szerelt. A közös nyomócsöves befecskendező rendszerrel ellátott erőforrások megfelelnek a legmagasabb kibocsátási normáknak és hosszú, 6000 órás szerviz-intervallumot kínálnak.

Yanmar

Az erősebb és nagyobb Yanmar, az YM3 sorozat gyümölcsösökbe ajánlott – forrás: Yanmar

A sebességváltó szinkronizált mechanikus váltó 12 előremeneti fokozattal. A hátsó TLT 540 és 750 fordulat / perc sebességgel működik. A hidraulikus rendszer szíve egy 21,5 l/perces szivattyú a kormányzáshoz és egy 17 l/perces szivattyú a hidraulikához és a két elosztóhoz. A hátsó emelőkarok maximális teherbírása 1.450 kg.

Yanmar

SA222: a differenciálzár alapfelszereltség, a mechanikusan kapcsolható összkerékhajtás pedig kiváló teljesítményt biztosít még a legnehezebb terepviszonyok között is – forrás: Yanmar

A hidrosztatikus hajtású SA222 kistraktor kabinos és anélküli változatban egyaránt kapható, kivételes kényelmet nyújt kategóriájában. A kompakt erőgépet 900 köbcentiméteres, 3 hengeres 3TNM72 hajtja, amely 22 lóerőt képes leadni háromezres percenkénti fordulatnál. A hidrosztatikus sebességváltó lehetővé teszi a sebesség és a teljesítmény pontos szabályozását, illetve 14 km/h végsebesség érhető el vele. A differenciálzár alapfelszereltség, a mechanikusan kapcsolható összkerékhajtás pedig kiváló teljesítményt biztosít még a legnehezebb terepviszonyok között is.

Forrás: trattoriweb.com