Az új SAME Explorer Natural termékcsalád a gyártó szándékai szerint a gazdaságok új igáslovát képviseli kiemelkedő sokoldalúságával és multifunkcionalitásával. A széria 4 különböző modellt tartalmaz, amelyek mindegyikét úgy tervezték, hogy a konfigurációkkal és a lehetséges opciókkal megfeleljenek az egyedi igényeknek is.

Az új termékcsalád fejlesztése során elsődleges szempont volt a kezelői kényelem optimalizálása, mivel a kellemes munkakörnyezet jobb hatékonyságot eredményez a terepen. Valamennyi modellt (75, 95, 105 és 105 HD) a megbízható FARMotion 45 motor hajtja. Míg az Explorer Natural 95 és 105 teljes EAT technológiával készült, beleértve az SCR katalizátort is, az Explorer Natural 75 DOC+DPF-fel lett felszerelve, így AdBlue adalék nélkül teljesíti a Stage V. fázist.

SAME traktorok

Munkában a SAME Explorer Natural 95 – forrás: SAME

Bármelyik modellről legyen is szó, az összes FARMotion 45 motort kifejezetten mezőgazdasági alkalmazásokhoz tervezték, optimális teljesítményt és nagy nyomatékot kínálva bármilyen körülmények közt. A nagy, 145 literes üzemanyagtartálynak köszönhetően az Explorer Natural bőséges autonómiával rendelkezik a hosszabb munkanapokhoz, így nincs szükség gyakori tankolásra. Emellett valamennyi motorváltozat HVO-üzemanyaggal is képes működni.


A bevált és nagy teljesítményű 5 fokozatú sebességváltó 20+20 vagy 40+40 sebességfokozatot kínál, lehetővé téve a vezető számára, hogy mindig a megfelelő sebességet válassza. Az új Explorer Natural erőgépek a közüzemi szegmens igényeihez igazított hidraulikus rendszerrel kaphatók. A modellek EasyLift funkcióval is kaphatók, amely lehetővé teszi a 4525 kg-os maximális teherbírású hátsó hidraulikus emelőkarok süllyesztését és emelését egyetlen gombnyomással, az utastérből és a sárvédőről is.

Az elektrohidraulikus vezérlésű többtárcsás nedves tengelykapcsoló által működtetett TLT megbízható és zökkenőmentes teljesítményt biztosít. Az 540 fordulat / perc sebességű standard üzemmód mellett az 540 ECO mód is elérhető, amelyet a fogyasztás csökkentésére és a hatékonyság maximalizálására optimalizáltak. Azok számára, akik maximális testreszabást keresnek, elérhető a fordulatszám-függő szinkronizált TLT is, melynek működését az előremeneti sebesség határozza meg.